Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha 2010 december elején...

Ha 2010 december elején szültem, de munkáltató által kiadott jövedelemigazoláson nincs feltüntetve a TGYÁS-om, és arról papírt sem kaptam még, akkor belekel írni az adóbevallásomba?

Figyelt kérdés

2010 dec.8.-án szültem, de a TGYÁS-om csak márciusba állapították meg a könyvelő hanyagsága miatt, tehát a munkáltató által 2011 januárban kiküldött papíron még nem tudta feltüntetni...Bele kell írni valahogy?ha igen az OEP-től kell kérnem valamilyen igazolásos papírt?Mert az OEp még határozatot sem küldött a TGYÁS-omról, hogy mennyi az összeg, vagy meddig jár, tehát semmit sem kaptam ezzel kapcsolatban...

Aki ért hozzá, tudna segíteni?

2011. máj. 2. 09:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Oké és akkor figyelj oda az adójóváírásra, mert így 1-vagy 2 hónap elveszik. Viszont (mint az én esetemben) az OEP lehet érvényesíti, mert nem tudják, hogy az ez évi bevallásban fog szerepelni ez az összeg és akkor jővőre rá kell fizetned az adóra. Már ha van adó jóváírásod és figyelembe veszik.
2011. máj. 2. 12:13
 12/14 anonim ***** válasza:
Arról nekem sem küldött papírt, hogy mettől jár, mennyi az összege. Összesen kaptam egy tájékoztatót, hogy melyik nappal szűnik meg. De legalább megoldódott ez a kérdésed :-)
2011. máj. 2. 12:57
 13/14 anonim ***** válasza:
De, küldenek a TGYÁS-ról is, arról mindenképpen, hogy meddig kaptad (de szerintem arról is, hogy megítélték). A kifizetett összegről, a levont adóról és a figyelembe vett adókedvezményről pedig mindenképp jön (ezek szerint neked jövőre - bár ezt sem értem, hogy miért nem küldték meg a 2011-re vonatkozóan).
2011. máj. 2. 13:51
 14/14 anonim ***** válasza:
Tényleg, a személyi jövedelem adó szerint a bevétel általában akkor keletkezik a magánszemélynél, amikor a pénzt megkapja (pl. napidíj), nem az számít, hogy melyik évre vonatkozik.
2011. máj. 2. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!