Aki nagyon vékony testalkatú volt terhesség előtt?
Mennyit híztatok?
Problémamentes volt a terhességetek? Nem volt gond a soványságból kifolyólag? (Babátok szépen fejlődött?)
Mekkora pocakotok lett a végére és hányadik hétre szültetek?
47 kilóval indultam, 9-et szedtem fel ami le is ment a kórházi napok után! Problémamentes terhességem volt, még egy kósza hányingerrel sem találkoztam!
Elég nagy volt a pocim, legalábbis ezt mondták, 5 nappal a kiírt előtt született a fiam makk egészségesen!
49 kg-mal kezdtem, 12 kg-t híztam. Soványságom ellenére diabéteszes lettem, diétáztam.
Kiírtnál 1 nappal előbb szültem, semmi gondunk nem volt (baba 3250g és 55cm)
44-45 kilóval kezdtem (160-161 cm vagyok), 14 kg jött fel. Semmi probléma nem volt a terhességemmel, se hányinger, se striák, se vizesedés... egyáltalán semmi. Babám szépen fejlődött, én aggódtam egy picit a vége felé a súlya miatt, 3 kg alattinak becsülték. Mire a nőgyógyász csak annyit mondott "Hölgyem ne aggódjon, azt a babát meg is kell szülni. Magához képest ez még majdhogynem nagy is"
Pocak hozzám képest elég nagy volt, már pár hetesen meglátszott a terhességem, a végére számomra óriási lett.
38+6-ra született a kisfiam 3020 grammal és 47 centivel. 3 öltéssel varrtak csupán, a nőgyógyászom is csodálkozott, azt hitte végig repedek majd. Kisfiam egészséges, semmi baja nincsen.
A masodik terhessegemet kezdtem sovanyan, az utolso trimeszterig az is voltam, akkor nyugodtam le kicsit es kezdtem kerekedni aranyosan mindenhova. 12 kg lett a vege (kozel 180 cm-hez es tenyleg sovany testalkatra), ami nem sok.
A pocakom nem volt nagy egyaltalan, de en nem is szamitottam nagyobbra (az elso gyerekkel sokat hiztam es akkor meg kisebb volt). A 2. gyerek kis sullyal szuletett, 3100 gramm volt (nalunk kicsinek szamit, mert az elso majdnem 4 kg-mal szuletett). De nem biztos, hogy a testalkatom tehet errol, mert a ket terhessegem kozott csupan 5 honap telt el, a doki egybol mondta, hogy ne szamitsak igy nagy sulyu babara, statisztikak alapjan kisebb szokott lenni ilyen kicsi korkulonbsegnel a masodik baba.
Erdekessegkeppen leirom, hogy az elso terhesseget normal vekony, nem sovany testalkatrol kezdtem, 25 kilot hiztam, de szules utan szinte egybol lement minden es meg tobb is, igy lettem vekonyabb.
A masodik szules utani allapotrol mar nem is beszelek, mar 15 honap eltelt es egyre fogyok, nem festek valami jol. Ez az ejszakazasoknak koszonheto es a ket kicsi gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!