Adnál negatív jelentéstartalmú nevet a babádnak?
Engem nem érdekelt a gyerek nevének jelentése: Sebastia városából való, na puff, ilyen jelentésű névvel aztán se pozitív, se negatív töltete nincs..., de értelme sem sok.
Az Anikó egyébként azt jelenti: kellem, báj.
Én vagyok aki az "erőset" írta.
Nekem olyan mint egy vicc ez a név,ne haragudj.A Csongor (és Tünde) azért más.A Trisztánról nekem még olyan nevek jutnak az eszembe,hogy Afrodité meg Herkules,de nem akarlak kritizálni,mert te tudod,de a jelentése is necces,én emiatt is meggondolnám.Mert vannak szép jelentésű nevek,aztán vannak olyan semlegesek is pl. Olivér=olajfát ültető,de nem hiszem,hogy adnék a gyereklemnek önszántamból egy ennyire negatív jelentésű nevet.
Engem speciel nem erdekelne.
Az en nevem jelentese boldog. Sajat peldamon latom, hogy nincs koze ennek az eletemhez, mert alapvetoen nem vagyok egy boldog tipusu ember, inkabb enyhen depressziv.
Ha tetszik nektek ez a nev es jol passzol a csaladinevhez akkor szerintem ne aggodjatok a jelentesen. Trisztan egyebkent a kerek asztal lovagja is volt es a "Trisztan meg Izolda"-bol egy tragikus hos. Ezt nezve nem is olyan rossz.:)
Azert megis jobb mint a ferjem aki a Trinity nevet akarta masodik nevnek adni a lanyunknak adni mert matrix rajongo. :)) Szerencsere fiam szuletett. :)
12:38-as! Nekem meg tetszik a Triniti mint név. Egyébként is azok a lány nevek jönnek be, amiben dominál az i betű. attól függetlenül, hogy beleszerettem a hangzásába elvetős a név.
Egyébként szerintem az a legfontosabb névválasztásnál, hogy mindkét félnek tetsszen a név illetve a vezeték névhez is menjen a keresztnév. Olyan nevet úgyse fog senki találni, amit a gyerekek nem tudnak csúfolni és minden felnőttnek tetszik.
Szia!
Nekünk fontos volt a név jelentése is. Ez miatt húztuk ki a listáról a Saroltát, mert a párom azt mondta, ne legyen a gyerek neve menyét. Lehet, hogy hülyeség, de nekünk fontos.
A Trisztán mint név nagyon tetszik, méltóságot kölcsönöz a viselőjének. De mint mondják: "Nomem est omen!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!