Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnál negatív jelentéstartalmú...

Adnál negatív jelentéstartalmú nevet a babádnak?

Figyelt kérdés
A Trisztánra gondoltam, de most olvastam, hogy azt jelenti, szomorúságra született. A név tényleg kötelez?
2011. ápr. 27. 10:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
89%

Engem nem érdekelt a gyerek nevének jelentése: Sebastia városából való, na puff, ilyen jelentésű névvel aztán se pozitív, se negatív töltete nincs..., de értelme sem sok.

Az Anikó egyébként azt jelenti: kellem, báj.

2011. ápr. 27. 12:15
 12/21 anonim ***** válasza:
89%
Nekem tetszik a Trisztán!! Egy idő után úgysem jut eszedbe, hogy mit jelent a neve. A gyerekek egymás közti cikizése meg határtalan tud lenni. Engem a magasságom miatt cikiztek! De tudtam, hogy csak az irigység beszélt belőlük:))) Én inkább modell alkatnak tartom magam (csak + 5 kg-al:))
2011. ápr. 27. 12:19
 13/21 anonim ***** válasza:

Én vagyok aki az "erőset" írta.

Nekem olyan mint egy vicc ez a név,ne haragudj.A Csongor (és Tünde) azért más.A Trisztánról nekem még olyan nevek jutnak az eszembe,hogy Afrodité meg Herkules,de nem akarlak kritizálni,mert te tudod,de a jelentése is necces,én emiatt is meggondolnám.Mert vannak szép jelentésű nevek,aztán vannak olyan semlegesek is pl. Olivér=olajfát ültető,de nem hiszem,hogy adnék a gyereklemnek önszántamból egy ennyire negatív jelentésű nevet.

2011. ápr. 27. 12:20
 14/21 anonim ***** válasza:

Engem speciel nem erdekelne.

Az en nevem jelentese boldog. Sajat peldamon latom, hogy nincs koze ennek az eletemhez, mert alapvetoen nem vagyok egy boldog tipusu ember, inkabb enyhen depressziv.

2011. ápr. 27. 12:26
 15/21 anonim ***** válasza:

Ha tetszik nektek ez a nev es jol passzol a csaladinevhez akkor szerintem ne aggodjatok a jelentesen. Trisztan egyebkent a kerek asztal lovagja is volt es a "Trisztan meg Izolda"-bol egy tragikus hos. Ezt nezve nem is olyan rossz.:)

Azert megis jobb mint a ferjem aki a Trinity nevet akarta masodik nevnek adni a lanyunknak adni mert matrix rajongo. :)) Szerencsere fiam szuletett. :)

2011. ápr. 27. 12:38
 16/21 anonim ***** válasza:
Én hiszek abban, hogy a név kötelez, én pl a nővérem helyében nem adtam volt Ábel nevet a kisebbik fiának, még akkor sem, ha nem ő volt a negatív...
2011. ápr. 27. 13:03
 17/21 A kérdező kommentje:
12:38! Ez nagyon jó! Én is imádom a Mártixot!
2011. ápr. 27. 13:09
 18/21 anonim ***** válasza:

12:38-as! Nekem meg tetszik a Triniti mint név. Egyébként is azok a lány nevek jönnek be, amiben dominál az i betű. attól függetlenül, hogy beleszerettem a hangzásába elvetős a név.

Egyébként szerintem az a legfontosabb névválasztásnál, hogy mindkét félnek tetsszen a név illetve a vezeték névhez is menjen a keresztnév. Olyan nevet úgyse fog senki találni, amit a gyerekek nem tudnak csúfolni és minden felnőttnek tetszik.

2011. ápr. 27. 13:21
 19/21 anonim ***** válasza:
89%
Nekem tetszett a Trisztán, de a vezetéknévvel nálunk sajnos nem hangzik jól. Egyébként a Szenvedélyek viharában a Brad Pitt karaktere is Trisztán, én valahogy ilyen jellegű pasit tudok elképzelni ehhez a névhez. Amúgy ha menne a vezetékevünkhöz, én biztos felvetettem volna a férjemnek, bár szerintem ő megvétózta volna.
2011. ápr. 27. 13:39
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekünk fontos volt a név jelentése is. Ez miatt húztuk ki a listáról a Saroltát, mert a párom azt mondta, ne legyen a gyerek neve menyét. Lehet, hogy hülyeség, de nekünk fontos.

A Trisztán mint név nagyon tetszik, méltóságot kölcsönöz a viselőjének. De mint mondják: "Nomem est omen!"

2011. ápr. 27. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!