Nincs néha olyan érzésetek, hogy mindenből elegetek van?
Szerintem akinek gyereke van és vezet háztartást keresztűl ment mindazon, amit itt leírtál. Sőt még szerintem hullámokba néhányszor kersztül is megyek minedezen, mire elég nagyok lesznek a gyerkőcök. Gyerek, lakás, kert stb. sztem 25 órát csinálnám sem érnék a végére. Nálam a baj, hogy szegény páromon csattan sokszor az ostor. Szerencsémre megértő és bíztat, hogy lépjek ki egy kicsit a mindennapokból, kikapcsolódjak, de akinél szűkös a családi kassza, az tudja, hogy ez sem egyszerű, inkább olaj a tűzre.
Biztos vannak szuperanyukák, akik nem fárdnak bele a mindennapokba, de be kellett látnom, hogy minden ami korábban a fejemben volt a családról és a gyereknevelésről, az köszönő viszonyban sincs a valósággal, nehezebb.
De igen, sokszor van ilyen erzesem.
Eppen emiatt mar meg kellett tanulnom kezelni, mert igy nem lehet elni. Nalam sokszor valami mas van a hatterben, ami annyira feszultte tesz, hogy a mindennapi dolgaimat latom extra sz.rnak, olyan aprosagok idegesitenek fel, ami egyebkent nem szokott, ettol meg idegesebb vagyok, ingerult es egesz nap sipakolok. A gyerekekkel is elkezdem, ami meg foleg nem jo, hiszen nem erdemlik meg es nem ertik az apro torekeny eszukkel, lelkukkel, hogy miert ordit voros fejjel horogve az anyjuk azert, mert veletlenul kiborult a viz a padlora, amikor normal esetben nyomat egy hatarozott irgumburgomot es feltakaritja.
Szoval tenyleg gyakran elofordult, mert nagyon stresszes idoszakom van, fizikailag, lelkileg, szellemileg is a hatarokat surolom.
De tenyleg megtanultam kezelni, nem kellenek mar napok, hogy kapcsoljak es rajojjek, hogy ezzel a hozzaallassal csak meg bonyolultabba teszem a napjainkat. Kikapcsolom az agyam, elbeszelgetek magammal, citromfuteat iszom par napig, vagy magneziumot szedek, az utolso percet is kihasznalom alvasra, pihenesre, mintha szanatoriumban lennek. Nem esek neki csempet surolni, amikor a gyerekek alszanak, az raer. Hanem en is lefekszem es megnezek egy jo filmet, vagy olvasok, vagy alszom.
1-2 nap alatt siman tudok regeneralodni es szebbnek latni a vilagot. Probald ki esetleg!
De pl ma!!
2 éves lányom tegnap délután óta kibírhatatlan, itthon van nagyfiam is (tavaszi szünet), aki reggel 7-kor felkeltett és közölte, hogy ő unatkozik, éjjel szarul aludtam.......
Dehogy nincs...
Takarításoknak, pakolásoknak semmi látszata, minden kaja szinte a földön landol, teát, kakaót is szépen szokja a szőnyeg... áh, kész:-DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!