Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babakaják készítéséhez milyen...

Babakaják készítéséhez milyen konyhai eszközök kellenek?

Figyelt kérdés
Még csak 3,5 hós a fiam, szopizik, de ha majd a pürék, főzelékek, gyümilevek korszaka jön, mit mivel célszerű csinálni. Ki milyen márkát használ? Pl. csirkehusit mivel tudok pépesíteni? Botmixer vagy turmixgép, esetleg kell daráló?
2009. márc. 4. 11:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

én azt mondom, hogy turmixgep mindenkepp kell, szerintem pl a tokot meg ilyeneket sokkal jobban ledaralja mint a botmixer, és késobb a gyumolcsturmixoknak nagy sikere lesz a kisgyereknel, szoval turmixgepet mindenkepp.


a tobbirol sajnos nem tudok nyilatkozni :(

2009. márc. 4. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Kislábal fedővel esetleg kisméretű párolóedény,

üveg almareszelő,

műanyagbetétes szita (ezen szoktam átnyomni a lereszelt almát, hogy almalét csináljak),

tálkák,kanalak,

kifelé pördülő szélű pohár, ha nem akarsz cumisüveget használni (nagyon ügyesen isznak belőle),

etetőtányér (jó, ha hőtárolós),

turmixgép,

daráló (a hús megdarálásához, de a robotgép is jó),

gyümölcscentrifuga,

esetleg 1 mércés pohár.

2009. márc. 4. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Bocs! Kis lábast akartam írni..
2009. márc. 4. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
81%

Én botmixert használtam, nem volt vele gondom. Olyat vettem, aminek van aprító része is, így nagyobb korában, amikor már nem kellett teljesen pépesíteni, azt használtam. Olcsó volt, 3000 forint, Orion márkájú.Én ezzel a húsokat is teljesen pépesíteni tudtam.

Amúgy a védőnő szerint nem szabad turmixolni, mert levegős lesz és hasfájást okoz. Szerinte mindent villával kell összetörni, a húst pedig puhára kell főzni és fokhagymanyomón kell átnyomni. Na mondtam magamban, hogy egy frászt :) Én jól elboldogultam a botmixerrel és az aprítóval, szóval én tudom ajánlani. Ezen kívül kineveztem egy kis lábast a gyerek kajájinak főzésére. Én más eszközt nem használtam. Vagyis még néha krumplinyomóval törtem össze a főzeléket, amikor sárgarépa vagy brokkoli vagy ilyesmi volt és nagyon puhára főtt, de azt már kicsit nagyobb korában, amikor nem volt kedvem elő venni az aprítót.

2009. márc. 4. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
81%

Ja, még én vagyok, akartam írni, hogy almareszelő. Azt vettem, de az csak alma reszeléséhez jó, nem használtam túl sokáig, de mindegy, nem drága.

Ha valami levet csinálok, én azt gézen szoktam átszűrni, vagy pelenkán. De szűrő is jó. Csak a sárgarépa nagyon megfogja. A répát mondjuk még az almareszelőn reszeltem, na annak a levét gézen szűrtem, meg a cékla levét is. De én mindig úgy csináltam a leveket, hogy turmixoltam botmixerrel, aztán leszűrtem. Centrifugára nincs pénzem, de nem is hiányolom.

2009. márc. 4. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!