Mit tegyek ilyenkor? Nektek is volt már hasonló? Remélem ezt nem lehet örökölni?
Figyelt kérdés
18 hónapos kislányom ma elesett,és úgy sírt,hogy nem vett levegőt! Már belilult,és fenn akadtak a szemei,eldobta magát! Gyorsan hideg vizet hoztam,az segített! De én is majdnem elájultam az ijedségtől! Egyébként én is ilyen voltam 9 hónapos koromtól,kb 13 éves koromig,ha sírtam nem vettem levegőt,elájultam,leállt a szívem is,belilultam!2011. ápr. 19. 13:01
1/3 anonim válasza:
2/3 anonim válasza:
Vagusrohamnak hívják. A kisfiamnál kétszer fordult elő ilyen, mindkettő 2 éves kora előtt. Elesett és annyira kétségbe esett, hogy a sírás közben nem kapott levegőt.Én egyszerűen felkaptam, felráztam, az első alkalommal én sem tudtam, mi ez, ösztönösen cselekedtem...rögtön magához tért, fél perccel később már vigyorgott. Biztos öregedtem vagy tíz évet. Doki néni egy legyintéssel elintézte, előfordul az ilyen, préselő sírásról, görcsről van szó, nő a mellkason belül a nyomás, csökken a szívbe áramló vér mennyisége. Szívverés csökken, annyira, hogy nincs elég friss vér, az agy sem jut hozzá, elveszti az eszméletét. Viszont rögtön az eszmélestvesztés pillanatában megszűnik a préselés, és egyből nagy levegőt vesz a gyerek.Szerencsére nem lett belőle szokás. Ugyanis vannak gyerekek, akiknél minden egyes hiszti így végződik. Jó tudni, hogy a roham elején meg lehet fékezni figyelemeltereléssel, vagy ha hirtelen felveszed, de a vizes módszer is jó. Ennek a rohamnak van súlyosabb változata is, de ez nagyon ritkán fordul elő.
3/3 anonim válasza:
Unokatestvéremnek volt ilyen, az orvos azt mondta kapjon kis vizet az arcába amitől annyira meglepődik, hogy levegőt fog venni. Nála működik. Na nem hideg és nem fél vödör vízre kell gondolni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!