Ilyen létezik? Szervkereskedelem?
Igen, sajnos van ilyen.
A szervek feketepiacán egy egy szerv rengeteg pénzt ér:(
A keresztfiamék iskolájában volt is felvilágosító óra, mert két gyereket fényes nappal a BAH csomópontnál akartak elvinni, egy férfi meg egy nő. Szerencséjük volt, mert az egyik nem volt hajlandó beszállni a kocsiba, és a másikat se engedte, erőszakkal meg nem merték (gondolom), mert rengetegen voltak arra.
Első vagyok. AKkor bizonyára nagyon hülye az a rakás rendőr, meg szakember is, akik kijöttek az iskolába, és elmondták a gyerekeknek, mire kell figyeljenek. Ők mondták a szülőknek, hogy ez kb. 90%, hogy szervkereskedelem, nem én szoptam ki az ujjamból. ÉS nem írtam kínai áruházat sem, értő olvasás, hmm?
BAH csomópont, fényes nappal. Ez egy útkereszteződés, nem egy áruház...
Röhöghettek, de én pl. inkább hiszek egy rendőrnek, mint a sok okoskodónak, mint ti, bocsi.
És csak tájékoztatásul: a rendőrök elmondták, hogy sajnos Magyarországon nem szervezetten történik a gyerekek kiválasztása, hanem találomra, külföldre viszik őket, a szükséges vizsgálatokat már kint csinálják meg.
Akkor most ki a hülye?
Oké, de a kérdés az volt, hogy létezik-e szervkereskedelem. Erre írtam, amit írtam, attól, hogy pár hülye terjeszti a kínai boltos baromságot, még maga a tény létezik:(
Az a baj, hogy ilyen hülyeségekkel szórják tele az összes oldalt, így mindenki azt hiszi, hogy csak a mesében létezik ilyen. Pedig sajnos nagyon is valós. A rendőr, akivel beszéltem azt is mondta, hogy ne aggódjunk nagyon, mert itthon még nem annyira felkapott az ilyen jellegű bűncselekmény, de azért figyeljünk oda a gyerekekre, mert bármikor történhet baj. És nagyon fontos a megfelelő felvilágosítás.
Én is hallottam ezt a sztorit, állítólag a Bp-i Ázsia centrumban volt. Azt nem tudom mennyire igaz.
De!
Régen az Auchanban dolgoztam, ahol megtörtént az az eset, hogy egy család vásárolt, és a kislányuk eltűnt. Az anyuka szólt a biztonsági szolgálatnak, hogy sehol sincs a kislánya. Az őrök rögtön lezárták az összes kijáratot, és keresni kezdték a kicsit, és meg is találták a próbafülkében átöltöztetve, lenyírta hajjal. Neki szerencséje volt.
Szóval hát vigyázni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!