Hány éves korig "normális" használni egy gyereknek a játszóteret?
Engem halálra idegesítenek az ott bandában lebzselő, csúnyán beszélő és durván játszó 9-12 éves kiskamaszok. Ma egy nyomdafestéket nem tűrő párbeszéd után (amit ők mondtak nekem, anyukának) a férjem kizavarta őket a játszótérről... csak arra kértem őket (szépen), hogy a gumilövedékes puskáikkal ne a 2-3 éves homokban játszó gyerekek feje fölött lövöldözzenek. Ez tényleg akkora bunkóság volt tőlem? Tudom, hogy ők is gyerekek, de egy ilyen lövedék nagyot tud ám ütni... ki is lőhették volna a kicsik szemét vele.
Csak én érzem úgy, hogy ezek a gyerekek (főleg így csapatostul) nem illenek a játszótér "légkörébe?".
Sok játszótér úgy van kialakítva, hogy a nagyobbaknak is van egy sarok, a kisebbeknek is.
Én is rájuk szóltam volna, ha a kisgyerekek között lövöldöznek. ÁTküldtem volna őket a játszótér másik felére.
A hatodik osztályos tanítványaimmal gyakran szoktunk játszótérre menni. Szépen viselkedtek, nem volt gond soha.
Hogy felnőtt jelenléte nélkül mit művelnek ott, arról nem tudok beszélni.
Nálunk a Balaton parton most van egy új játszótér, amit 4-5 éven aluliak nem tudnak használni. Sem a hinta, sem a mászókák nem az ő méreteikre szabottak. A csúszda nagyon magas, a 2 évesemet a tetejére nem tudom felültetni.
Én is azokat a tereket tartanám a legjobbaknak, ahol minden korosztály megtalálja a maga szórakozását.
A sulinkban pontosan ezen szempont alapján alakították ki az udvart és ez nagyon jó megoldás.
Ezen a játszótéren van egy nagy homokozó, két rugós (piciknek való állathinta), egy bébihinta, egy nagyobbaknak való, és egy közepes csúszda (sztem olyan 7-8 éveseknek való max.) Vár, és mászóka, meg kötéllétrás építmények nincsenek rajta. Viszont az egyik sarka tök üres, semmi nincs benne. Ide akartam küldeni szépen megkérve őket, hogy ott lövöldözzenek, távol a homokozótól... :(
És még nyári szünet sincs, mi lesz később?
A hajógyári sziget játszóterét szeretem a legjobban, mert ott külön van kisebbeknek, külön nagyobbaknak tér, és hatalmas a hely, tudnak focizni és durvább játékokat is játszani anélkül, hogy a kicsiket veszélyeztetnék vele.
És a férjem pont azt kérdezte tőlem utána, hogy az vajon mennyire "normális", hogy ekkora gyerekekkel nincs egy felnőtt sem, se közel, se távol? (nem tudom, őszintén szólva azt sem tudom, meddig járnak a gyerekek játszótérre, és meddig kell feltétlenül szülői felügyelet melléjük).
Szia
Nálunk még 12-14 évesek is vannak a játszón. Mindenkivel normálisan szoktunk beszélni. Meg lehet velük is beszélni, hogy menjenek arrébb, vagy játszanak óvatosabban a kicsik körül.
Nekem eszembe nem jutna elzavarni valakit a játszóról, hiszen az nem a miénk, hanem mindenkié. Inkább a viselkedését kellett volna kommentálnod, esetleg elkérni az szülők nevét. Olyan nincs, hogy senki nem ismeri őket, hiszen egy helyen laktok.
Az meg, hogy mekkora gyereknek kell szülői felügyelet majd te is eldöntöd, ha 10 éves lesz a gyermeked.
Összegezve:
szerintem inkább a játszón legyenek, mint egy számítógépes játék előtt otthon a 4 fal között. Azzal meg nem fog normális viselkedést tanulni, hogy kizavarjátok őket a játszóról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!