Mindenkinek mindenbe belszólnak a "tapasztalt" asszonyok a családban?
Még meg sincs a gyerek, sőt még épp csak bejelentettük de már falramászok.
Jó tudom, van a szöveg, hogy úgyse tudok dolgokat, majd, ha már meglesz. Ettől függetlenül én évek óta készültem a gyerekvállalásra, mindent elolvastam, mindennek utána jártam, eldöntöttem mindenféle dolgokat, hogy hogy szeretném, erre mindig szinte lehülyéznek.
A tököm tele van vele, hogy úgy kezelnek, mint egy tizenéves hülyét. Szinte már el sem merem mondani a véleményemet semmiről, mert úgyis megkapon, hogy nem kell az, minek az, nem úgy van az.
Mit tudom én, mondjuk mondok valamit a gátmetszésről, és akkor egyből, jaj jó az, kell az, semmiség az, mit foglalkozok én ilyenekkel. Másnap már nem is érzem majd stb. Na most már nem azért, de ha ennyire hülyének néznek, ha a saját p.csámról van szó, akkor mire számíthatok még?
Tisztára úgy érzem magam, mintha egy hülye gyerek lennék, aki mond valamit és csak lehurrogják. Legyen szó akár babakocsiról, magán/sztk kérdséről, nevelési elvekről bármiről, mindig úgy állnak hozzám, hogy hülyeségeket beszélek, minek az, még a férjem majdnem 80 éves nagyanyja is, aki utoljára 55 éve szült jobban tudja mi a jó NEKEM mint én aki épp most választok orvost, meg majd kórházat meg ilyeneket.
Másnak is ilyen idegesítőek a rokonai, ismerősei? Mit csináljak velük? Vagy csak a hormonok miatt vagyok kiakadva?
nekem a kedvencem, amikor érvként azt hozzák fel, hogy "de nekem már van gyerekem. kettő is". Oké, akkor te biztos kétszer jobban tudsz mindent, mint én, majd minden egyes alkalommal felhívlak, mielőtt bármit is csinálok a gyerekkel, mert csakis neked lehet igazad, csakis a te nevelési elveid a jók.
biztos belejátszik a túlérzékenység is, de én ettől nagyon ideges leszek. olyan, mintha gyerek nélkül nem lehetnének elképzeléseim arról, hogy majd hogyan szeretném nevelni. lehet, hogy az élet majd felülírja az elképzeléseimet, de kapásból azt mondani rá, hogy nemúgyvanaz szerintem hülyeség.
mindegy, rájöttem a megoldásra: egyszerűen nem beszélek a terveimről és kész.
Sziasztok!
Nagyon egyetértek a kérdezővel és a válaszolókkal is. Nálunk is mindenki nevelni akarja a gyerekemet és megmondani, hogy éppen mit adjak neki ennni. Eleinte idegesített, de mostmár nem foglakozom velük. Mondhatnak amit akarnak, a végén úgy is az lesz amit én akarok.
Azt aláírom, hogy nem lehet könyvből gyereket nevelni, viszont vannak olyan kommunikációs stratégiák, amiknek a megtanulásával és a gyakorlásával a kettőnk kapcsolata is sokat javított, és majd azt szeretném alkalmazni a gyereknél is, tehát csak abba nőne bele, hogy nálunk hogyan kommunikálunk, de az mindegy is.
Mondjuk ilyenek vannak, hogy én világéletemben megnéztem, hogy mit eszek meg, mit kenek magamra stb. Mióta tudom,hogy babánk lesz még jobban megválogatom ezeket, és például vannak olyan "piperék" a mamának is meg a babának is, aminek a használata nagyon divatos, viszont én azt is megnéztem, hogy mi van benne. Meg mikor problémám volt, kiderült, hogy attól igen gyakran jelentkeznek ilyen tünetek és tudom, hogy akárki akármit mond, nem szeretnék ilyet használni majd a babán, nagyon jól lehet helyettesíteni mással. És akkor hogy én hülye vagyok, jó az.
Úgy érzem visszacsúsztam abba az évekkel ezelőtti állapotba, mikor otthon laktam és úgy voltam kezelve, hogy te ezt úgy sem tudhatod sőt még értelmes véleményed sem lehet róla.
Nem tudom jár-e itt még valaki a kérdés idejéből, de akik szerint csak rosszabb lesz, azoknak igaza van.
Én kaptam egy pár dührohamot és végképp úgy voltak vele, hogy velem nem lehet "egyezni" és inkább békén hagynak. Hál istennek. Szóval azóta én vagyok a flúgos nő, akinek érdekes mégis működnek a dolgok és ha nyíltan nem is ismerik el, érdeklődnek a hülyeségeim iránt, hogy jé hogyan és miért és jé tényleg jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!