Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor mentek vissza dolgozni?

Mikor mentek vissza dolgozni?

Figyelt kérdés
Mindenki ki van akadva, mikor kijelentem, hogy a baba fél éves korától fél állásban, egy éves korától teljes munkaidőben tervezem a visszamenetelt. Nagymama segít, később 1,5 korától bölcsi. Muszáj, mert ha nem megyek éhen halunk... Szerintem ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem a gyermekem vagy hasonlók, hanem az élet hozza így sajnos. Ti mikor mentek vissza? Tényleg annyira korán van....?
2009. febr. 27. 09:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
86%
Én az első lányommal kihasználtam mind a három évet és itthon voltam vele. Májusban megszületik a második lányunk és most is így tervezem. Szerencsés vagyok, mert a férjem fizetéséből meg tudunk élni négyen is. De ha esetleg máshogy alakulna, pl a párom elveszítené a munkáját, akkor biztosan hamarabb visszamennék dolgozni.
2009. febr. 27. 14:31
 12/14 anonim ***** válasza:
79%

Most 7 hós a kislányom.Mással sajnos nem tud itthon maradni,bölcsőde pedig ahol lakunk,nincs,ha fel is venné egy szomszédos város,ha bekerülne egyáltalán(merthogy itt úgy van ha nem ott laksz,kicsi az esély),szval akkor meg minden nap korán reggel buszozhatnék,meg délután vissza.vezetni nem tudok.Nem akarom ennek kitenni a kislányom,amúgy a pénz miatt jó lenne,de így maradok 3 éves koráig,óvoda szerencsére van kettő is.

Ez valóban attól függ ki mennyire engedheti meg magának,ha van aki vele legyen,és kell a pénz,ne törődj mással ,ki mit mond,ezt Te tudod legjobban.Tény hogy a gyerkőcnek rád van szüksége,de sajnos manapság az ember nem válogathat.

2009. febr. 27. 14:45
 13/14 anonim ***** válasza:
78%
Én úgy terveztem, hogy ha lejár a GYED. GYES-ből már tényleg nem tudnánk megélni. De aztán közben úgy alakult, hogy nem megyek vissza dolgozni, hanem amikor 2 éves lesz a fiam, akkor egyetemre megyek. Igaz, így fel kell vennem a diákhitelt, de kb. ugyan ott leszek, mintha dolgoznék. Amúgy néha nekem is hiányzik a munkám, pedig nem volt nagy szám. De azért nem mennék vissza :) De az egyetemet már várom, jó lesz nap mint nap emberek közé menni. Viszont szerintem ez az első pár év fontos, visszahozhatatlan. Mondjuk ha olyan melóm lenne, ami kötetlenebb időbeosztású és/vagy lenne nyugdíjas nagyi, akkor lehet, hogy 1-1,5 éves korában már dolgozgatnék, de hát nem olyan helyen dolgoztam, ami a kötetlen beosztásról lenne híres, nagyszülők meg még igencsak dolgoznak 46 és 50 évesen.
2009. febr. 27. 23:12
 14/14 anonim ***** válasza:
78%
Az én lányom két és fél éves volt amikor el kellett mennem dolgozni. Nagyon rossz és nehéz volt hogy nem lehetett velem, de muszáj volt. Szerintem ne legyen lelkiismeret furdalásod ha korán vissza mész. Ha anyagilag megéri vagy szükség van arra a plusz pénzre a legtöbben hamar dolgoznának hisz, sokan vannak akik a maximum gyednek akár a kétszeresét is megkeresik. Sok sikert hozzá.
2009. febr. 28. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!