Babát várunk, a munkáltató nem fizeti ki a bért, nem intéz táppénzt. Mit javasoltok?
Sziasztok,
Páromat, a munkakör veszélyessége miatt táppénzre vették 4 hónapos terhességtől, feburár közepétől.
A terhességről tudott a kisvállalkozó munkáltató, a táppénzes állománybavételről is tájékoztattuk.
Most visszatartja a bér kifizetését és nem hajlandó a táppénzhez kapcsolódó formalitások intézésére, csak ha a párom aláírja a felmondási nyilatkozatot, amiről természetesen szó sem lehet!
Még arról az 1 havi bérről le is mondanánk, ha garantálva lenne, hogy a táppénz, TGYÁS, GYED mind rendesen el lesz intézve. Van lehetőség ezeket a munkáltató megkerülésével intézni? A könyvelő elérhetőségét nem akarja kiadni a munkaadó. Csak a munkajogi per az egyetlen lehetőség?
Szia!
Én úgy tudom, hogy ha a munkahely tb. kifizetőhely, akkor csak náluk lehet intézni a táppénzt, bár nem hiszem, hogy egy kisvállalkozó tb. kifizetőhely, de az a baj, ha nem kifizetőhely, akkor is kell tőlük egy papír.
Szerintem mindenképpen menjetek be a munkahely székhelye, telephelye szerinti illetékes egészségpénztárba (www.oep.hu-n meg tudjátok nézni, hogy hol van) és segítséget kértek. Lehet, hogy hivatalból ők is be tudják szerezni a szükséges papírokat.
Ha pedig ez nem járható út, akkor irány a munkajogi bíróság minél előbb, mert ha meglesz a baba, sokkal nehezebb lesz intézni mindent.
szia!
táppénzt, tgyást és gyedet ti is intézhetitek személyesen csakhogy tgyáshoz és gyedhez munkáltatói igazolás kell...
munkaügyi bírósághoz kell fordulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!