Az új családpolitikai támogatások hogy érintenek Benneteket?
Már kérdeztem egy másik topicban, de elég fura választ kaptam. Ha a többség úgy érzi, hogy jók ezek a változások én visszavonulok.
Engem nagyon hátrányosan érint, de akkor, ha ez kell ennek az országnak, hát legyen.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__164..
Sziasztok!
Én március 11-re vagyok kiírva a 3. gyermekemmel.És hála a jó égnek,hogy én már TgyÁS-on,vagy gyeden leszek mire ezt bevezetik.Tegnap néztem a szólás szabadsága című műsort.Hát teljesen felháborodtam.Benne volt valami reform bizottságnak,vagy minek az elnöke,és ők egy az egyben elvennék a családi pótlékot,gyedet,gyest.És a 3 év helyett csak 2 évig lehetne a gyerekkel otthon maradni.De ,ha elveszi a gyest is,akkor arra a 2 évre mit kapnának az anyukák?És állítólag a Gyurcsány megfontolja a javaslatukat.
Ja és még valami.Anno úgy volt hogy mindenkinek járt az a kevés családi pótlék alanyi jogon.Aki dolgozott az plusz kapott adókedvezményt.Ez így korrekt volt szerintem.Gyurcsány viszont beleépítette a családiba az adókedvezményt,így mindenki jogosult lett rá,még az is aki életében nem dolgozott.A sok fekete nép milyen jól járt,hisz van 66 gyerekük és így egyből egy csomó pénzhez jutottak.Ezt nem szabadott volna megcsinálni.Fölösleges pénzkidobásnak tartom ezt.A mostani reform csomag a sötétbőrűeket nem fogja nagyon érinteni,mert hát ugye Gyurcsány mondta,hogy a szegényektől nem vesz el.Most lehet,hogy elítéltek,hogy a sötétbőrüeket felhoztam,de nem mindegyikre értem ezt,hanem az olyanokra,mint itt a falunkban is a cigánytelepen élnek,és lopnak,stb...Egyébként az én egyik legjobb barátnőm is cigány(aki szintén megveti a fajtáját),ezt csak azért írom,hogy ne hogy azt higgyétek,hogy fajgyülölő vagyok.Értsétek jól!Bocsi,hogy ilyen hosszúra sikeredett.
Igen kedves utolsó, kb azonos a helyzetünk. Sőt, szerintem teljesen azonos. Rengeteget dolgoztam:( Komoly összegeket fizettem be TB-nek.orvosnál 2003ban voltam , táppénzen is akkor. Most pedig nem kapnék GYEDet.Mert megszünőben a munkahelyem:( Hiába megy el az ember táppénzre, ha megszünik a cég, azzal a táppénz is megszűnik...
Én szeretnék tiltakozni. Lennének itt olyanok, akik csatlakoznának??? Aláírás gyűjtés mondjuk.Nem ésszerűtlenül követelőzünk.Hanem a befizetéseink után járó kompenzációt akarjuk. A GYED TB ellátás, nem szociális! És ne vesszen a jogosultság, ha épp most nem dolgozom, de előtte 10 évig igen, míg ne szerezhessen az sem jogot, aki csak 3 hónapot dolgozott, de előtte semmit!
Hát, az a baj, hogy tiltakozással ebben az országban nehéz elérni bármit is. Nemhiába fordultak a sima tüntetések zavargásokba (az persze más kérdés, hogy sok barom még élvezte is, és folytatta, ill. azóta erre használja az ünnepeket), de kicsit vicces lenne, amint csecsemőkkel a kezünkben, illetve babával a hasunkban szedjük fel a térköveket a parlamentnél... Aláírásgyűjtésnél meg az a gond, hogy aki nincs ebben a helyzetben, azt nem is érdekli.
És sok ember elvakult baloldali, úgyhogy amit Gyurcsány mond, az szent és sérthetetlen. Bár csökken a számuk, de pl. az én anyósomék ilyenek, inkább nem szólok neki, mert félek, hogy elszabadulnak az indulatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!