Az AFP eredményre mennyit vártatok?
Sziasztok. Március 8.-án végezték el a vérvétel akkor voltam 16+2 hetes. Védőnőm azt mondta hogy következő héten már meg is lesz az eredmény. De még mindig semmi. Vasárnap töltöm a 18. hetemet és már szeretnénk uh-ra menni :)
De most nem tudom hogy a védőnőmnek megadtam-e a számomat amikor 7 hetesen megcsinálta nekem a kis könyvet, mert azt mondta hogy majd hiv. Szerintetek jövőhéten menjek be személyesen, vagy várjak? De meddig? Ti mennyit vártatok az eredményre?
1 hetet, bementem a laborba és elkértem az eredményt.
Nem vártam a védőnőre.
Húúú, hosszú történet. Eleve nagyon valószínű, hogy rossz időben lett levéve, mivel nem voltak szabályos 28 napos ciklusaim, igazából azt sem tudtuk, pontosan mikor fogant kisfiam.
Aztán elküldtek a rossz AFP miatt genetikai UH-ra. Elég későre kaptam időpontot a Sote I-re, így elmentem az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központba. Ott az UH-n nem látszódott semmi komoly, csak kisebb volt a magzat, mint kellett volna. Dokinő javasolta a négyes tesztet. Azt levetettük, Down-kórra 1:450-hez lett az eredmény, ami viszonylag magas kockázat. Közben elmentem a Sote I-re a genetikai UH-ra, ott találtak egy cisztát a babám fejében, és az egyik szívizom meg volt vastagodva. Ezek alapján amniocentézist javasoltak. Megcsináltattam természetesen, és kiderült, hogy teljesen egészséges a babám. Azóta már 9 nap híján másfél éves a nagylegény, makk egészséges. :)
Nekem is március 8-án volt a vérvétel, szintén 16+2 hetesen. Akkor ott azt mondták, még azon a héten meg lesz. Nem lett, anyukám potyára ment be érte. Ott neki azt mondták, ezen a héten csütörtök-pénteken menjünk érte. Azért felhívtam a kórházat, azt mondták, még biztos nincs meg, több, mint két hét szokott lenni. Én 31-én megyek UH-ra, végülis azt mondták, akkor menjek 30-án be azz eredményért. Klassz. Úgyhogy még várok.
Úgyhogy nekem még várnom kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!