Ha visszamennék dolgozni, nagyszülő lehet -e gyesen a kisfiam mellett?
Szia. Nem kell egyháztartásban élnie a nagyszülőnek veletek!!! Ez már megváltozott. Nálunk is a nagyi kapja és a város másik felében lakik....Az viszont igaz,hogy bölcsibe nem mehet olyankor.
Üdv
Ha linkelsz ha nem akkor sem kell. Hívd fel és kérdezd meg!!!!! Én most intéztem januárba,ez már nem kritérium :)
Az én anyukám rokkant nyugdíjas és megkapta,és közbe sincs a mi lakcímünkhöz.... Egyszerűbb ha bemész a MÁK-ba és ott megkérdezed,elkéred a formanyomtatványt és beadod.
Már elnézést, de a nagyszülőnek sosem kellett a gyes miatt közös háztartásban élnie, ezt egyébként a belinkelt cikk sem írja sehol. Az a GYED, ahol ez elvárás.
A GYES-nél az a kitétel, hogy nem adhatod bölcsibe vagy oviba a babát.
Szia
Első vagyok.
Amikor én intéztem februárban, közölték, hogy a nagyi csak akkor vigyázhat rá, ha nálam felügyeli, saját otthonában nem teheti. Ezt akkor ellenőrzik, ha külön lakik a nagyi. Mivel anyósom a szomszéd faluban laki (2 kmre tőlünk, de másik település), ezért az ügyintéző közölte, hogy csak akkor kaphatja meg, ha ideiglenes bejelentkezik hozzánk. Így az állandó lakcíme maradt, az ideiglenes címe lett a miénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!