Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Próbáltátok már? Most olvastam...

Próbáltátok már? Most olvastam egy "kísérletet" a banános joghurttal kapcsolatban.

Figyelt kérdés
2011. márc. 10. 07:23
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Itt leltem:

[link]

"Teszt otthonra:

Vegyél egy bolti banános joghurtot, és tegyél mellé egy pohár natúr joghurtot (cukormentes!), amibe keverj el egy jó érett banánt, az sem baj, ha már „plötyis”. Ha szükséges, kevés mézzel édesítheted. Kóstolgasd őket, melyiknek milyen az íze.

Nos, melyik volt jobb? Melyiknek van több köze a gyümölcshöz?"

Megcsináltam és annyira kijött az ízbeli különbség, nem is értem, eddig miért nem gondoltam erre.

2011. márc. 10. 07:23
 2/12 anonim ***** válasza:
És melyik ízlett jobban?? Tényleg kíváncsi vagyok,én még nem igazán vettem ízes joghurtokat. Mindig natúr joghurtot veszek és abba teszem a banánt, meggyet, almát stb. Pedig már 4 éves. a másik kicsi szóval lehet miatta nem jött még el a váltás vagy a megszokás :)
2011. márc. 10. 07:44
 3/12 anonim ***** válasza:
Ezt bármilyen gyümölccsel megcsinálhatod. Én a 15 hós babámnak házi lekvárt teszek a natúr joghurtjába, amit a nagyi tett el a nyáron kevés cukorral, isteni. A gyárban is így készítik, a gyümölcsvelő az gyümölcs+ cukor, mint a lekvár. De így kikerülheted, a színezéket, állományjavítót, stb.
2011. márc. 10. 07:44
 4/12 anonim ***** válasza:
51%

akkor olvad el ezt is:

(én azóta nem veszek bolti "gyümölcs"? joghurtot)

[link]

2011. márc. 10. 08:07
 5/12 anonim ***** válasza:
Én eleve sokszor csináltam banános joghurtot a fiamnak natúr joghurtból és banánból, amikor még kicsi volt, sőt, én is szoktam így enni, szerintem finomabb, mint a bolti. Szóval számomra ez nem volt újdonság :)
2011. márc. 10. 08:08
 6/12 anonim ***** válasza:
Ja, még annyi, hogy persze a gyári joghurtban azért nem "csak" ennyi van, mert egyrészt az drágább lenne, ha egy pohár joghurtban egy fél banán benne lenne, másrészt mert nem is állna el olyan sokáig.
2011. márc. 10. 08:09
 7/12 anonim ***** válasza:
Ez nálam sem újdonság, én még a pudingba is banánt keverek. A kislányom állandóan pudingot enne, és a csokipuding banánnal nagyon finom.
2011. márc. 10. 10:10
 8/12 A kérdező kommentje:

Igen, bármilyen gyümölccsel meg lehet csinálni, nekem az volt a megdöbbentő, mennyire műanyag-cukros íze volt az eredeti mellett a boltinak.

Epreset már rég nem veszek, mert nincs annyi eper a világon, amennyi epres cuccot árulnak.

És lekvárral is csináltam már joghurtot, sőt a kefirt is így csinálom, banánnal, vagy éppen zabpehellyel és mazsolával, isteni.

2011. márc. 10. 17:04
 9/12 anonim ***** válasza:
Én ha tehetném, éjjel nappal málnával csinálnám, kár, hogy olyan rövid ideig lehet kapni málnát, és akkor sem olcsó. Pedig a málna a KEDVENC gyümölcsöm.
2011. márc. 10. 17:12
 10/12 anonim ***** válasza:

Na jó, de bocs, az van ráírva a boltira, hogy natúr joghurt banánnal vagy banán ízesítésű joghurt? Persze, hogy nem ugyanaz a kettő. Nézd meg az összetevőket is: natúr joghurt, banán, kicsi méz? Szóval, jó megdöbbentő, de tulajdonképpen semmi nem is utal arra, hogy az joghurt lenne + banán.

Ergo nem hazudtak, aki bolti joghurtot vesz, nyilván tudatában van ennek és a bolti ízt szereti, ami nem banán csak hasonlít rá. Aki meg valóban banános joghurtra vágyik, sima joghurtba kever banánt. De el tudom képzelni vannak, akik meg azt nem bírják megenni. Viszont a banán ízű joghurtot szeretik.

Mindenki azt egye, amit szeret.

2011. márc. 13. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!