Próbáltátok már? Most olvastam egy "kísérletet" a banános joghurttal kapcsolatban.
Itt leltem:
"Teszt otthonra:
Vegyél egy bolti banános joghurtot, és tegyél mellé egy pohár natúr joghurtot (cukormentes!), amibe keverj el egy jó érett banánt, az sem baj, ha már „plötyis”. Ha szükséges, kevés mézzel édesítheted. Kóstolgasd őket, melyiknek milyen az íze.
Nos, melyik volt jobb? Melyiknek van több köze a gyümölcshöz?"
Megcsináltam és annyira kijött az ízbeli különbség, nem is értem, eddig miért nem gondoltam erre.
Igen, bármilyen gyümölccsel meg lehet csinálni, nekem az volt a megdöbbentő, mennyire műanyag-cukros íze volt az eredeti mellett a boltinak.
Epreset már rég nem veszek, mert nincs annyi eper a világon, amennyi epres cuccot árulnak.
És lekvárral is csináltam már joghurtot, sőt a kefirt is így csinálom, banánnal, vagy éppen zabpehellyel és mazsolával, isteni.
Na jó, de bocs, az van ráírva a boltira, hogy natúr joghurt banánnal vagy banán ízesítésű joghurt? Persze, hogy nem ugyanaz a kettő. Nézd meg az összetevőket is: natúr joghurt, banán, kicsi méz? Szóval, jó megdöbbentő, de tulajdonképpen semmi nem is utal arra, hogy az joghurt lenne + banán.
Ergo nem hazudtak, aki bolti joghurtot vesz, nyilván tudatában van ennek és a bolti ízt szereti, ami nem banán csak hasonlít rá. Aki meg valóban banános joghurtra vágyik, sima joghurtba kever banánt. De el tudom képzelni vannak, akik meg azt nem bírják megenni. Viszont a banán ízű joghurtot szeretik.
Mindenki azt egye, amit szeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!