Anyukak! Ti mivel teszitek szinesebbe hetkoznapjaitokat?
Megértelek,az én fiam 3 hónapos múlt-és ha nem lenne a net,meg is zavarodnánk.Szintén reggeltő estig melózik a férjem,én se tudok fogyózni,mert még szoptatok,"lábszőrt" is csak ritkán tudom leszedni.Próbáljatok meg naponta többször kimenni sétálni,persze ha az idő engedi.Oda szoktam én is egy kicsit kiöltözni,kifesteni magam.Én sem tudom hogy bírják ezt a nagy családosok.De ebből is látszik,hogy milyen szívósak vagyunk mi Nők/Anyák
Kitartás-és ismerkedj hasonló anyukákkal a környéken így legalább beszélgethetsz is egy kicsit
Hasonló cipőben jártam, mint te. A lányom 5 hós :)
Egész nap képes lett volna elnézni, ahogy szórakoztatom, dehát a háztartást sem lehet elhanyagolni ugyebár.
Ezért azt csinálom, hogy beteszem az autós hordozószékébe, és hurcolom magammal a lakásban. Ő meg elnézi hogy mit csinálok,én meg magyarázok közben (persze 20-30 percnél többet nem ül el benne).
Amikor teregetek, akkor meg oda szoktam rakni a nagyágyra, matat a nedves ruhákkal... elvan. Ha leszedem a ruhát a szárítóról, detto. Ő is "segít": lelkesen rágcsálja a zoknigombócokat.
Együtt szoktunk olvasni is, 10-15 percet tudok így lopni magamnak: leülök az ágyra, kinyújtott lábam közt fekszik ő, és csapkodja az újság címlapját(utána persze jól letörölgetem a kezét), néha hajtok egy másik laphoz, hogy a figyelmét lekössem.
A fürdőszobába is hurcolom magammal, neki az is izgi, míg én hajat mosok és szárítok. Mondjuk direkt levágattam a hajamat, így praktikusabb, arról nem is beszélve, h 10 perc alatt frizurát tudok belőni magamnak.
Tornázni is szoktunk együtt (kb 2 naponta), vannak kifejezetten babamama-torna gyakorlatok. Én könyvet vettem ehhez, de biztos a netről is le lehet tölteni.
És táncolni is szoktam spontán, néha a kezemben van ő is, néha csak néz és úgy vihog rajtam. Benyomok pár kedvenc számot, jó pörgős rock-ot, akármit, és "kitombolom" magam.
Az aznapi ruhámat le szoktam cserélni egy tisztára,mikor a párom hazaér, így ő se büfifoltosban lát meg minden nap. Persze csak ideig-óráig tart ki a tiszta állapot, de akkor is.
Néhanapján kimegyek este sétálni egyet egyedül, az a fél óra-óra nem csak arra jó, hogy én kiszellőztessem a fejem, hanem hogy neki is adjak "privát-időt" a lányával.
Ha időben hazaér, akkor a fürdetés is az övé, én addig tudok szusszanni egyet.
Remélem találsz a mi szokásaink közt olyan 5letet, ami nektek is beválik.
:)
És nyugi, biztos hogy bele fogsz rázódni.
Ismerkedj más anyukákkal,babaúszás,séta,baba-mama jóga,ha jön a jó idő kiülhetsz egy barátnőddel a kávéház teraszára mehettek szalonnát sütni,bográcsozni.
Igazából én is már alig várom a jó időt hogy mi is több dolgot csinálhassunk. Ez a rossz idő is tehet ám arról hogy nincs mit csinálnunk.....na meg a téli depresszió....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!