Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukak! Ti mivel teszitek...

Anyukak! Ti mivel teszitek szinesebbe hetkoznapjaitokat?

Figyelt kérdés
Kulfoldon elunk es nagyon egyhangu az eletem. Nem gondoltam, h ilyen nehez dolog felesegnek es anyanak lenni. Napjaim annyira egyhanguak. Reggel 7 korul ebreszt a fiam, addig eljatszogatunk, reggelit keszitek, amig a ferjem felebred, ez ugy 11 korul szokott lenni. O elmegy munkaba, en meg othhon maradok a picivel. Egesz napom azzal megy el, h ot szorakoztatom, mivel nappal alig alszik 3 honapos letere. Max. negyedorakra alszik el. Akkor van idom kicsit rendbetenni a lakast, kimosni, teregetni stb. Komolyan semmire sincs idom,a gyereket minden csak negyed oraig erdekli, aztan elkezd sirni...nagyon faraszto. Este fel 9 korul hazajon a ferjem. Vacsorat csinalok, ha kesz vissza a gyerekhez, megfurdetem, es agybateszem. Lefurdok, aztan hullafaradtan be az agyba. Regen tok csinos voltam, most meg egy trampli haztartasi rabszolga vagyok. Szebbnel szebb ruhaim a szekrenyben hevernek, minek vegyem fel oket? Ugyis a fiam lebufizi, es nem is praktikusak itthonra. Orulok, ha a kormom le tudom vagni, nem hogy rendbe tenni, netalan kilakkozni. Hajam is allandoan ossze van fogva.Igy a legpraktikusabb, mert a fiam allandoan belegabalyodik. Fel is szedtem par kilot.Lenne kedvem kimenni futni, de nincs erom hajnalban felkelni csak ezert. El se tudom kepzelni, h mondjuk egy 3 gyerekes anyuka hogy eli tul a minden napjait. Mar annak orulok, ha nyugodtan WC-zhetek, egy jo konyv olvasasarol mar le is tettem. Sajnos a nagyik is messze vannak, atpasszolni se tudom a picit senkinek par oracskara. Mit tehetnek, h napjaim ne legyenek ennyire egyhanguak, szurkek, unalmasak, farsztoak?
2009. febr. 18. 18:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek,az én fiam 3 hónapos múlt-és ha nem lenne a net,meg is zavarodnánk.Szintén reggeltő estig melózik a férjem,én se tudok fogyózni,mert még szoptatok,"lábszőrt" is csak ritkán tudom leszedni.Próbáljatok meg naponta többször kimenni sétálni,persze ha az idő engedi.Oda szoktam én is egy kicsit kiöltözni,kifesteni magam.Én sem tudom hogy bírják ezt a nagy családosok.De ebből is látszik,hogy milyen szívósak vagyunk mi Nők/Anyák

Kitartás-és ismerkedj hasonló anyukákkal a környéken így legalább beszélgethetsz is egy kicsit

2009. febr. 18. 18:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nemsokára könnyebb lesz, hidd el. Majd ha már kúszik-mászik a babád, akkor kicsit önállósodik is, kitágul a világ neki, felfedezi a lakást, ami azt jelenti, hogy nem kell minden pillanatban szórakoztatni. Meg jön is majd a jó idő, amikor végre mehettek nagyokat sétálni. Ha van kengurud vagy hordozókendőd, szerintem nagyon praktikus ilyenkor télen, pici babánál. Ezekben a legtöbb baba jól érzi magát, te meg könnyen mozogsz, nem számít a hó, sőt, a lépcsők sem, semmi a világon, jöhetsz mehetsz vele a városban. Én imádtam használni. Aztán esetleg valamikor az itthoni barátokat meg is hívhatnád egy hétvégére, jó program lehetne. És hamarosan eljön az az idő, hogy egész éjjel alszik a picid, akkor, ha vannak kinti barátnők, csinálhatsz velük esti programot is, felveheted a csini ruháidat. Sőt, 3 hónapos babával akár még este is ki lehet mozdulni, férjeddel együtt, mert általában ilyenkor még bárhol elalszanak, nyugodtan elmehettek a férjeddel vacsorázni este, jól fog esni, meglátod.
2009. febr. 18. 18:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló cipőben jártam, mint te. A lányom 5 hós :)

Egész nap képes lett volna elnézni, ahogy szórakoztatom, dehát a háztartást sem lehet elhanyagolni ugyebár.

Ezért azt csinálom, hogy beteszem az autós hordozószékébe, és hurcolom magammal a lakásban. Ő meg elnézi hogy mit csinálok,én meg magyarázok közben (persze 20-30 percnél többet nem ül el benne).

Amikor teregetek, akkor meg oda szoktam rakni a nagyágyra, matat a nedves ruhákkal... elvan. Ha leszedem a ruhát a szárítóról, detto. Ő is "segít": lelkesen rágcsálja a zoknigombócokat.

Együtt szoktunk olvasni is, 10-15 percet tudok így lopni magamnak: leülök az ágyra, kinyújtott lábam közt fekszik ő, és csapkodja az újság címlapját(utána persze jól letörölgetem a kezét), néha hajtok egy másik laphoz, hogy a figyelmét lekössem.

A fürdőszobába is hurcolom magammal, neki az is izgi, míg én hajat mosok és szárítok. Mondjuk direkt levágattam a hajamat, így praktikusabb, arról nem is beszélve, h 10 perc alatt frizurát tudok belőni magamnak.

Tornázni is szoktunk együtt (kb 2 naponta), vannak kifejezetten babamama-torna gyakorlatok. Én könyvet vettem ehhez, de biztos a netről is le lehet tölteni.

És táncolni is szoktam spontán, néha a kezemben van ő is, néha csak néz és úgy vihog rajtam. Benyomok pár kedvenc számot, jó pörgős rock-ot, akármit, és "kitombolom" magam.

Az aznapi ruhámat le szoktam cserélni egy tisztára,mikor a párom hazaér, így ő se büfifoltosban lát meg minden nap. Persze csak ideig-óráig tart ki a tiszta állapot, de akkor is.

Néhanapján kimegyek este sétálni egyet egyedül, az a fél óra-óra nem csak arra jó, hogy én kiszellőztessem a fejem, hanem hogy neki is adjak "privát-időt" a lányával.

Ha időben hazaér, akkor a fürdetés is az övé, én addig tudok szusszanni egyet.

Remélem találsz a mi szokásaink közt olyan 5letet, ami nektek is beválik.

:)

És nyugi, biztos hogy bele fogsz rázódni.

2009. febr. 18. 18:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, az én életem ugyanilyen mint a tiéd! Ráadásul mi erdőben lakunk, szomszéd sincs,semmi nincs! Én hetente 1-2-szer bevágom a kölköt az autóba és megyek a biopiacra vagy máshová bevásárolni! Ez olyan jól esik! Hetente egyszer bevállalja este 2 óra hosszára a párom, én mehetek tornázni a közeli klubba. Akkor is megyek ha napok óta alig aludtam, fáj a fejem és hányingerem van, mert torna után jó lesz! Ezeken kívül nagyokat sétálunk, az is kikapcsol. Gondolj arra, h most már csak könnyebb lesz! 1: jön a tavasz, mehettek a szép napsütésben bóklâszni 2: a baba nő, egyre többet lesz el egyedül. Nem tudsz honfitárs kismamákat felkutatni a környékeden? Magyarok mindenhol vannak...
2009. febr. 18. 19:21
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ismerkedj más anyukákkal,babaúszás,séta,baba-mama jóga,ha jön a jó idő kiülhetsz egy barátnőddel a kávéház teraszára mehettek szalonnát sütni,bográcsozni.

Igazából én is már alig várom a jó időt hogy mi is több dolgot csinálhassunk. Ez a rossz idő is tehet ám arról hogy nincs mit csinálnunk.....na meg a téli depresszió....

2009. febr. 18. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!