Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha az allam esetleg megszuntet...

Ha az allam esetleg megszunteti a gyedet es ti csak egy evet tudtok otthon tolteni a picurotokkal, mennyi az az osszeg amit kitudtok vagy akartok fizetni a magan bolcsiert, oviert?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra,hogy nagyon gyakran nincs ferohely,vagy pedig tul hosszu a varolista az oviban,bolcsiben.Szoval ra vagy kenyszerulve,mert nincs beveteled csak ha visszamesz dolgozni.
2009. febr. 17. 10:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
az állam nem szünteti meg a gyed-et. úgy lesz, hogy mostmár nem 6 hónap munkaviszony kell legyen a gyed megkapásáért, hanem 1 év és ennyit is lehet gyed-en lenni. utána meg ott a gyes.
2009. febr. 17. 10:05
 2/7 anonim ***** válasza:
hát,mi nem tudnánk fizetni a magánbölcsiért/óviért,max. 10-15 ezer ft-ot... :(((. Nagyon drága lett az élet,szerintem mi ismerőst vagy nagyszülőt kérnénk meg,hogy segítsen. De remélem nem fogja sem megszüntetni,sem lerövidíteni a gyed-et,mert az iszonyat nagy pofátlanság lenne, a gyes meg sz-rt-sem ér,semmire nem elég :((
2009. febr. 17. 10:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Bocsanat ha a kerdes nem tuk jol sikerult,de nem nezek otthoni hireket(kint elek kulfoldon),mert olyan lassan tolti be a hiradot a gepem,hogy elmegy a kedvem tole.

Az osszes infom tobbnyire a csaladtol,baratoktol van.De kerdes meg all,mivel nemsokara hazamegyek,van egy kisabam,most ot honapos,viszont nincs munkam,jovedelmem.Hat ugy dontottem csinalok munkahelyet magamnak,olyat ahova tudom vinni a picurt.Tehat a kerdes felmeres szeruen erdekel mivel nem akarok tul draga lenni en megfizetheto bolcsit,ovit akarok nyitni.

2009. febr. 17. 10:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

igen, 10-15ezret tudna talán az ember fizetni, a kérdés az, hogy ennyiből milyen szakszerű gondozókat tudnál alkalmazni?meg bölcsihez,ovihoz állandó orvos, szóval biztos utána jártál a dolognak, de szerintem 10-15ezer/főből nem nagyon jönne ki.ennél többért meg nem nagyon van rá igény(pénzhiány)

:(

2009. febr. 17. 10:35
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A magánbölcsik tarifája 50-70 ezer között van. Sokan ezt persze nem tudják kifizetni. Ha pénzt akarsz keresni akkor valamelyik tehetősebbek lakta részen kell nyitnod. pl. Budán

www.ficanka.hu

www.babapiheno.hu

2009. febr. 17. 10:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. A ficánkás cím helyesen: [link]
2009. febr. 17. 11:04
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Visszamenőleg ezen már nem fognak változtatni. Aki szülés előtt csak egy évet dolgozott, de most már mondjuk egy éve GYED-en van, annak nem kell visszamenni dolgozni. Aki meg csak ez után vállal babát, az szerintem inkább dolgozik akkor két évet ha ez neki anyagi megterhelés lenne, ha meg nem, akkor idejében gondoskodik bölcsödei helyről. Most is sokan már terhesen elmennek beíratni a gyereküket.
2009. febr. 17. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!