Ha Hollandiában szülöm meg a gyerekem milyen nevet adhatok neki? Magyar nevet lehet? Érdemes egyáltalán ott szülni vagy jöjjünk inkább haza?
Hollandiában lehet otthon szülni és sok alternatív lehetőség van.
erről sok helyen érdeklődhetsz.
Szia! De örülök Neked, mi júliusban költözünk Hollandiába, májusban szülöm a második babánkat. Merre laktok? :-)
Kérdésedre válaszolva a férjem és családja úgy tudja (ők hollandok), hogy Hollandiában semmilyen szabály nincs arra, hogy milyen nevet adsz a gyermekednek. Úgy hívod, ahogy akarod.
Szia!
Én igazából még nem vagyok terhes, de kb 1 év mulva szeretnénk! Mostanában fogunk kiköltözni ha minden úgy alakul, és ha jó kint maradunk pár évig, legalábbis én kint szeretnék maradni:)! Még nemtudok semmit melyik városba megyünk vagy egyáltalán megyünk e, mert a párom fél hogy nem birnám a munkát:(, de rábeszélem hogy mennyünk ki, péntekig le kell adni a jelentkezést!
Értem. Akkor ez most jó izgalmas időszak nektek! :)
Szóval a neve miatt biztos, hogy nem kell hazajönni szülni!
Mi azért maradunk júliusig itthon, hogy még itthon szülhessek - sőt részben azért lesz nagyon kicsi korkülönbség a gyerekek között, mert szerettem volna még egy babát szülni Magyarországon. Többet is tervezünk, de kicsit előre félek attól, milyen lesz Hollandiában terhesnek lenni - pláne szülni! Mert hát ha csak a terhesgondozást nézzük, kb. negyedannyira alapos, mint a magyar. Ugyanakkor nyilván a rizikója ott sem magasabb, mint Magyarországon, ott sincs több vetélés vagy komplikáció vagy szülési probléma, mint itthon, ráadásul az egészségügyi ellátás a legmagasabb szintű Európában. Na szóval észérvekkel nézve ott is ugyanolyan jó, mint itthon, csak valahogy biztonságosabb érzés, ha az embert többször látja orvos... Na mindegy, ez tudom, hogy más téma, csak engem ez foglalkoztat leginkább a terhességgel és Hollandiával kapcsolatban.
Remélem minden jó lesz és bejönnek a számításaitok, ha kimentek! Sok sikert! :)
Azért azzal vitatkoznék, hogy az egészségügyi ellátás színvonala ott a legmagasabb...
Egyébként az én párom is holland, így látjuk, hogy a családban, ismerősök között milyen sztorik keringenek a kinti ellátásról. A hozzáállásról már nem is beszélve.
Pl.: Ismerős kislány elmúlt 6 hónapos mire megvizsgálták a csípőjével, s akkor is csak külön kérésre. Az eredmény: hónapokig szorító és most sem tud rendesen járni.. S sorolhatnám a hasonlókat.
Nem szülnék kint semmi pénzért.
A neten láttam egy rangsort, igaz, 2008-as volt, és azon az eü-ellátás színvonalát Hollandia vezette. Szóval nem személyes- vagy rokoni tapasztalat alapján írtam.
Sajnos vannak olyan élethelyzetek, amikor az ember nem teheti meg, hogy semmi pénzért ne szüljön pl. Hollandiában. Ha kint fogunk élni, nem tehetem meg, hogy hazajövök szülni - bármennyire is szívesen tenném. És azért akármilyen is, még mindig nem Ukrajna vagy Zambia, amiről beszélünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!