Egészségpénztári tagság mire jó?
Gyógyszertárban vehetsz pelenkát, de általában őrült drága. Sok mindent vehetsz a gyógyszertárba, kérdezd meg, mit támogat a pénztártagságod-mert sajna nem mindnet.
Amúgy van egy lista, hogy a pénztárad mit fogad el. Ezeket a dolgokat (pl pelenka, popsitörlő, cumi...) bárhol megveheted. Kérj számlát a gyerek nevére, küld be a pénztárnak és kifizetik. - mi sajna ezt elég későn tudtuk meg...
Bármire fel lehet használni, ami gyógyszernek minősül, vagy aminek OÉTI száma van. Általában a honlapjukon is fent vannak, hogy mit lehet elszámoltatni és mit nem.
Önmagadnak is köthetsz, nem kell hozzá munkáltató, az egyszeri befizetések 30%-át, max. évi 100eFt-ot adóév végén visszaigényelhetsz. Az állam nem rak rá pénzt!
Nem kell, hogy gyógyszertárban vedd meg, csak ep számlát (sima áfá-s számlát) kell kérni róla. Az, hogy mit kell, hogy tartalmazzon a számla, megint csak ep-től függ (nekünk pl. a név, tag azonosító, pénztár megnevezése, címe).
Be lehet állítani, hogy elszámolják-e a nem elszámolható termékeket, de abból adóznod kell.
A gyerekeknek mi ezeket vettük: pelenka, popsitörlő, gyógyszer, testápoló, tápszer. Egyszer véletlenül babavíz is került a számlára, akkor visszaküldték, hogy ha orvosi igazolást viszek róla, hogy ez nélkülözhetetlen, akkor azt is elszámolják...
Bárhol megveheted a pelenkát, csak számla kell róla. Popsitörlőt is.
A cég fizet rá, meg te is tehetsz be rá pénzt. Ha a cég fizet be rá, akkor "ingyen" veheted a gyógyszereket, meg a pelust, popsitörlőt. Ha te fizetsz be rá, akkor 30%-át visszaadja az állam az adóbevalláskor, tehát 30%-kal olcsóbban vásárolsz.
Köszönöm a válaszokat! Azért érdeklődtem, mert nekem van kártyám, a cégem fizet rá, de eddig nem is nagyon próbáltam a gyógyszeren kívül mást vásárolni rajta. Aztán eszembe jutott a pelenka és hasonlók, arra nagyon hasznos lenne.
Köszi a segítséget és az ötleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!