A Ventolin és a Pulmicort mindkettő szteroid tartalmú? Ha igen, melyik a kevésbé ártalmas?
Szia! Én éppen fordítva tudtam, kicsit rákerestem a neten.
Ventolin hatóanyaga: 100 µg salbutamolum (szulfát-só formájában) adagonként, 0,02 g salbutamolum (szulfát-só formájában) adagolószelepes palackonként (200 adag).
A Pulmicort hatóanyaga a budezonid: A budezonid (INN: budesonide) egy glukokortikoid szteroid, melyet asztma, nem fertőzéses rhinitis (szénanatha, allergiák) és orrpolip kezelésére használnak. Ezen kívül használható gyulladásos bélbetegség kezelésére is.
Fél éves kisfiam összeszedett még decemberben egy jó kis hörgőgyulladást, amiből nagyon nehezen tudtuk kihozni. Ő kapott ventolint és pulmicortot is + antibiotikumot. Drnénink mondta, h a pulmicort szteroid, mikor jobban lett, abba is hagytuk a "szedését"-fújását (kb 3 hét volt), de ennek hosszabb távon van hatása, pár nap alatt nem művel csodát és nem is jó abbahagyni. Ventolin kevésbé "ártalmas", hogy a kérdésedre válaszoljak, ám, ha komolyabb baja van a gyerkőcödnek, jobb ha kapja együtt őket, nálunk bevált.
Szia tényleg igazad van összekevertem elnézés van már annyifajta gyógyszerünk és most olvastam el!
Kedves kérdező az előttem válaszoló válasza a pontos.
Egyet-két dolgot tudok asztmás lévén :)
Terhességkor a Pulmicortra cserélik bármilyen másik gyógyszered, mert ez a legkisebb szteroid tartalmú. Ventolint tényleg csak szükség esetén szabad használni.
Második ami nagyon fontos, de nem hiszem, hogy sok helyen reklámoznák. :(
Ha beindul a szülés TILOS használni a Ventolint, mert csökkenti a méhösszehúzódásokat. Tehát lassítja a szülést ami nem jó a babának!
A tüdőgyógyászom és a nőgyógyászom napi szinten kapcsolatban voltak egymással is megbeszélték mit hogyan merre meddig amíg várandós voltam és szültem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!