Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen gyakori a gonosz...

Milyen gyakori a gonosz mostohaanya a valóságban?

Figyelt kérdés

Egy csomó mesében (Hampupipőke, Hófehérke, Holle anyó) szerepel a gonosz mostoha. Rengeteg anyósvicc is van.

Rossz anyósokról már én is hallottam eleget, de olyan nőről, aki a férjének előző házasságából származó gyerekével (ill. gyerekeivel) rosszul bánt volna, még sohasem.

Ismert tehát valaki igazi gonosz mostohát?

2011. febr. 24. 11:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
90%

Mostohaszülőként megmondhatom, hogy valóságalapja természetesen van a meséknek. Pár érzést rendesen tükröz a mese. Azonban különbség van az érzések és tettek között. Ugyanúgy, mint más szülők, mi is követünk el hibákat. A különbség az, hogy egy szülő-gyermek kapcsolat legtöbbször feltétel nélküli szereteten alapszik. A mostoha kapcsolatokban viszont feltételhez köti a gyermek és a mostohaszülő is a szeretetet. Ezért sokkal nehezebb. E mellett a mostohaanya például nem mostohaanyának megy a kapcsolatba, hanem feleségnek, a mostohaanyaság egy vállalt szerep, nem az amit a legtöbb feleség szeretne, és legfőképpen sajnos nem természetes, és sokkal nehezebb, mint kívülről tűnik. Egyszerűen lehetetlenség kiváló mostohaanyának lenni, hiába jók a szándékok. Sajnálatos módon nem természetes egy ilyen család, és nagyon-nagyon nehéz működőképesen tartani.

Mostohaanyák és a mostohagyermekek sokszor ugyanannyira boldogtalanok, csak másik sarokban sírnak. Sok cselekedet, sok kimondott gondolat gonosznak minősíthető mindkét fél részéről. Azonban legtöbbször a kapcsolatok összességét nézzük, és 1-1 gonosz, rossz pillanat nem minősítheti és általánosíthatja a szülőt sem a gyermeket gonosszá.

2012. szept. 8. 15:24
 12/12 zsuzsó91 válasza:
Sajnos én ismertem!! Az én szüleim elváltak, apánál maradtunk,mert apa anya ellen beszélt és így apával akartunk maradni. Apa összejött egy nővel, akinek 3 gyereke volt. Nekem öt édes testvérem van. Az elején jó volt, hamar elfogadtuk a mostohát, anyának akartuk hívni, de nem engedte. Aztán jöttek a gondok apa elvette feleségül a tudtunk nélkül. Mindent nekünk kellett csinálni, az ő gyerekeinek semmit. Minden nap 5-kor keltünk takarítással kezdtünk, be volt osztva ki melyik helységet takarítja, persze csak mi, a mostohatesók később keltek.Az ő dolguk: árulkodás ránk, hazugságok rólunk amiért büntetés járt...nem részletezem a többit. Ha nem tetszett a takarítás a mostohának újból kellett csinálni...( persze mindenkinek azt mondta ő csinált mindent és mindenki őt becsülte, hogy felvállalt ennyi gyereket, apa is. Neki nem mertünk mondani semmit, utólag bánjuk) nem lehetett úgy öltözni ahogy szerettünk volna, csak az ő gyerekeinek. Meg volt tiltva, hogy elmenjünk barátnőhöz, suli-buli szóba se jöhetett. Ők kaptak zsebpénzt mi nem. Én már dolgoztam iskolás koromban is, de a pénzemet elvette... nem költhettem semmire 17 évesen nem lehetett pénzem, életem. Elszöktem otthonról, a barátomhoz.Akit titokban kellett tartanom, mert nem lehetett. (22 évesen azóta is vele élek)Apáék kitagadtak, nem látogathattam soha haza mert anyával felvettem a kapcsolatot, és megtudtam, hogy a válásról apa is tehetett... A tudtom nélkül a gyerekekkel együtt kimentek külföldre. Senki nem beszélhetett velem, tiltva volt és apa nem tett ellene. Egy nap a nagyobbik tesóm felvette velem a kapcsolatot,(kb 3 évre rá) és ellátogatott hozzánk. Rájött, hogy nincs miért haragudni rám. Már ő is külön lakik, mert az ő pénzét is elvették... Sajnos nem tehetek semmit ez ellen, legalább ő tartja velem a kapcsolatot. Hiányoznak a tesóim, nagyon. Sok szörnyűségen mentünk keresztül, és tudom tesóim szenvednek még most is, nem tudok semmit tenni ellene. Aki tud kérem segítsen!!! Köszönöm!!! :( Ja és gyűlölöm azt a nőt!!!! IGAZI MOSTOHA!!!!!!!
2013. márc. 26. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!