Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tetszik a Genovéva név...

Hogy tetszik a Genovéva név és, hogy kell ejteni?

Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 22:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%

Magyarországon Genovévának kell ejteni.

Annyira nem tetszik egyébként, bár van ennél rosszabb.

2011. febr. 22. 22:03
 2/13 anonim ***** válasza:
tesóm egyik volt osztálytársának ez a neve, és Dzsenovévának ejtették. A beceneve pedig Dzseni.
2011. febr. 22. 22:06
 3/13 anonim ***** válasza:
51%
Nekem tetszik, és szerintem is dzs-vel ejtik!
2011. febr. 22. 22:08
 4/13 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem Dzs-vel mondják.

Nem tetszik. Számomra hátborzongató név. Biztosan nem haragszol meg a negatív véleményem miatt.

(Neked meg biztosan az én gyerekem neve nem tetszene.)

2011. febr. 22. 22:13
 5/13 anonim ***** válasza:
96%

Magyarországon csak fonetikusan lehet anyakönyvezni, tehát azt mondod, ami le van írva.

Ha Dzs-vel ejtik, akkor Dzsenovévának van írva, ezt a változatot pedig Genovévának ejted, ahogy írod.

Középkori név, nekem kb olyan, mint a Brünhilda.

2011. febr. 22. 22:40
 6/13 anonim ***** válasza:
64%
Ne haragudj,de szerintem borzalmas.
2011. febr. 22. 22:48
 7/13 anonim ***** válasza:
38%

Ha a Virgíniát, Virdzsíniának ejtik, akkor ezt is lehet dzs-vel. Nyugodtan írhatod így a nevet g-vel, ejteni meg úgy ejted, ahogy akarod. A Ginát is Dzsinának mondják.

Egyébként nem tetszik ez a név, ne haragudj. :)

2011. febr. 22. 23:49
 8/13 anonim ***** válasza:
82%

Hát lehet, hogy sokan úgy mondják, de rosszul. Vagy legalább is nem helyesen. Tényleg az a szabály, hogy a neveket úgy írjuk, ahogy mondjuk, ebből kifolyólag úgy mondjuk, ahogy írjuk. Ezért kell a Dzsesszikát, Vanesszát, Dzsasztint, és a többi hasonló nevet is így írni.

Tehát hivatalosan a Genovéva kiejtése Genovéva és nem Dzsenovéva, de persze úgy ejti a viselője, ahogy akarja, ennyi erővel egy László is mondhatja, hogy a nevét Tivadarnak kell ejteni.

2011. febr. 22. 23:59
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon tetszik. Nagymamámat hívták Genovévának. És világ életében Gvel ejtette. Amúgy őt Évinek becézték. Ha a férjemnek más lenne a vezetékneve, akkor a lányom ezt a nevet kapta volna, de ehhez sajna nagyon nem illet :-(

A nővérem kislánya viszont ezt a nevet kapta végül.

Szerintem bárhogy lehet becézni, ez olyan mint a Norberta - Betti, vagy az Adriána - Adri, Simon - Simi, Izabella - Bella, Katalin - Lina. Ezekből a becézésekből sem egyből jössz rá, hogy mi az eredeti keresztnév.

2011. febr. 23. 09:15
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon tetszik!Én sima Éva vagyok,de a kislányomnak ezt a nevet szántam.Annyit veszekedtem az apukával,meg a nagylányommal,végül az ő akaratuk győzőtt.Így sajnosnem ezt a nevet kapta.
2011. febr. 23. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!