Hogy tetszik a Genovéva név és, hogy kell ejteni?
Magyarországon Genovévának kell ejteni.
Annyira nem tetszik egyébként, bár van ennél rosszabb.
Szerintem Dzs-vel mondják.
Nem tetszik. Számomra hátborzongató név. Biztosan nem haragszol meg a negatív véleményem miatt.
(Neked meg biztosan az én gyerekem neve nem tetszene.)
Magyarországon csak fonetikusan lehet anyakönyvezni, tehát azt mondod, ami le van írva.
Ha Dzs-vel ejtik, akkor Dzsenovévának van írva, ezt a változatot pedig Genovévának ejted, ahogy írod.
Középkori név, nekem kb olyan, mint a Brünhilda.
Ha a Virgíniát, Virdzsíniának ejtik, akkor ezt is lehet dzs-vel. Nyugodtan írhatod így a nevet g-vel, ejteni meg úgy ejted, ahogy akarod. A Ginát is Dzsinának mondják.
Egyébként nem tetszik ez a név, ne haragudj. :)
Hát lehet, hogy sokan úgy mondják, de rosszul. Vagy legalább is nem helyesen. Tényleg az a szabály, hogy a neveket úgy írjuk, ahogy mondjuk, ebből kifolyólag úgy mondjuk, ahogy írjuk. Ezért kell a Dzsesszikát, Vanesszát, Dzsasztint, és a többi hasonló nevet is így írni.
Tehát hivatalosan a Genovéva kiejtése Genovéva és nem Dzsenovéva, de persze úgy ejti a viselője, ahogy akarja, ennyi erővel egy László is mondhatja, hogy a nevét Tivadarnak kell ejteni.
Nekem nagyon tetszik. Nagymamámat hívták Genovévának. És világ életében Gvel ejtette. Amúgy őt Évinek becézték. Ha a férjemnek más lenne a vezetékneve, akkor a lányom ezt a nevet kapta volna, de ehhez sajna nagyon nem illet :-(
A nővérem kislánya viszont ezt a nevet kapta végül.
Szerintem bárhogy lehet becézni, ez olyan mint a Norberta - Betti, vagy az Adriána - Adri, Simon - Simi, Izabella - Bella, Katalin - Lina. Ezekből a becézésekből sem egyből jössz rá, hogy mi az eredeti keresztnév.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!