Dolgozó anyukák! Mennyit segít a férjetek a gyerekek felügyeletében?
Két gyerekkel voltam itthon gyeden-gyesen egymás után.Hamarosan megyek dolgozni és kértem a férjemet,hogy ezentúl írja be a naptárba,hogy meddig dolgozik,és mikor van szabadnapja,hogy ahhoz igazíthassam ezentúl a beosztásomat,hogy mindig legyen valaki a gyerekekkel.A férjem eddig jött-ment,szabadnapot nem jelentett be előre.Közölte velem,hogy ne számítsak rá ebben,mert Ő nem fog hozzánk igazodni!!
Nagy veszekedés lett belőle,féltékenységi rohama volt,hogy ugyan minek nekem szabadidő,és minek akarom tudni,hogy mikor jön haza!!Meg sem akarta érteni az indokaimat!Teljesen ledöbbentem ,és megijedtem,mert eddig nem volt ilyen!!!
(Vagy csak tök hülye voltam,hogy meg sem fordult a fejemben,hogy ilyesmik foglalkoztatják,pedig 10 éve vagyunk házasok)
Volt valaki hasonló helyzetben?Hogyan beszélhetném meg vele?:(
egy gyerekkel vagyok itthon gyeden, 1.5 éves. Mindig mondom, hogy kérem a jövő heti menetrendet, hogy tudjak igazodni. Egyértelmű, hogy együtt formáljuk az életünket. Ha itthon van, inkább együtt vagyunk. Ha nem, akkor valami babás program. Főzésnél, bevásárlásnál is figyelnem kell.
Itt nem az a gond, hogy féltékeny. Pontosabban elsősorban arra, hogy Te is mész vissza dolgozni, így a gyereknevelés is felesben megy, nem lehet mindent rádhátékázni. Ha rosszul gondolom, bocs. Beszéljétek meg; a család szekerét ketten húzzátok.
Nálunk abból lett hiszti, hogy közöltem, hogy napi egy órát tornázom. És mivel eddig megoldottam, mikor a gyerekek aludtak ebéd után, most kénytelen vagyok este megoldani, tehát kérem szépen 1 órát este a gyerekekre figyelni.
Mire ő: Jólvagy te így, kinek akarsz tetszeni?
Na ebből jó nagy veszekedés lett. Azóta meg ő a legbüszkébb, hogy 1 órát játszhat a gyerekekkel. Semmit más házimunkát nem kérek tőle, csak ezt az egy órát magamra.
Nem jártam barátnőzni...Ha mentünk valahova akkor együtt ment a család.
Most mondtam is,hogy milyen jó lett volna eddig is ha tervezhettem volna előre,mert hiányzik az,hogy egyedül menjek valahova,pl a barátnőmhöz,ne csak e-mailt írogassunk egymásnak néha.
Erre Ő:hő-hő látni akarom,hogy kikkel tartod a kapcsolatot a neten..
Mindkettő a problémája a szekeret sem akarja tolni,mert eddig így kényelmes volt neki,meg szeretné tudni mindig,hogy hol vagyok.
Én hülye meg áradoztam,hogy milyen jó lesz végre dolgozni,eljárogatok majd a többiekkel vacsorázni,kirándulni újra...Én hülye.
3. válaszoló,igen ismerős a te helyzeted is.Mostanában újra mindig sminkelem magam,erre megkérdezi,hogy kinek akarok tetszeni??
Hát lehet nem fog tetszeni, de azt kell mondjam, ezt te is elrontottad, már az elején.
Már az első babánál arra kellett volna szoktatnod (igazából ez így hülyeség, mert természetes kellett volna legyen), hogy te is időnként igen is elmész barátnőzni vagy épp fodrászhoz vagy vásárolgatni és olyankor ő vigyáz a gyermeketekre.
Azt meg el sem tudom képzelni, hogy mi az, hogy ő nem fog hozzátok igazodni! Miért, hát kihez akar igazodni? A szomszédhoz? Elképesztő.
Elhiszem amúgy, hogy a férjed most fogja a fejét, mert az eddig kényelmes kis életét fel kell adnia és részt kell vegyen aktívan a gyerekek életében is, nyilván több házimunka is fog rá hárulni.
Beszéljétek meg, mert ez így nem lesz állapot. Amúgy eddig segített a gyerekekkel?
Saját tapasztalatom szerencsére nincs, nálunk mindkettőnknek megvannak a barátai, beosztjuk ki mikor hogyan hol, de ugyanúgy járunk közösen is kirándulni stb. Mi mindig megbeszéljük a szabadnapokat, és szólunk a másiknak, ha valamiért késünk a munkából. Én igazából ezt láttam a szüleimtől is és ezt a példát szeretném is követni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!