Ha már egy közeli ismerős is azt a nevet adja a picinek amit te, változtatnál nevet?
Bocs, de szerintem ha már eljutottatok odáig, hogy babát vállaltok akkor legyetek már annyira felnőttek, hogy az ilyesmivel nem foglalkoztok.
Azt a nevet adjátok ami tetszik és ne azt ami kevésbé, csak azért mert elhappolták a névötleteteket. Még nagyon sok Kristóffal fog találkozni a fiatok élete során.
hát mindenesetre szemét húzás ez tőlük, de én adnék másik nevet. Gondolj bele, rokonság, nagy összeröffenés, és valaki szól, hogy Kristóf, mindkét gyerek odafut...
sok szép név van még.
Első vagyok
Ne haragudj, egyáltalán nem akartam lekezelő lenni. Bocsánat, ha így jött át.
Szerintem teljesen igaza van az elsőnek.
Nem kell minden bolhából elefántot csinálni. Ha egyszer ti azt a nevet választottátok, akkor adjátok neki azt. Tök mindegy, ki szül előbb. És ne idegesíts magad ezen, hogy konfliktus lesz belőle..ha nekik nem tetszik, duzzogjanak nyugodtan, vagy adjanak ők másik nevet a gyereknek.
Én megértem, hogy miért kérdezed, de ha ragaszkodtok ehhez a névhez, akkor hajrá! Egyébként a mi korosztályunkban is van olyan, hogy unokatestvéreket ugyanúgy hívnak, nem?
Annyi becenevük lesz még, nem hiszem, hogy a nagyszülők szigorúan Kristófnak hívják majd mind a kettőjüket! Szóval előre!
Nem egyszerű az biztos, nálunk is volt már ilyen a családban, igaz nem velünk. Ott ugyan lányéven volt a vita, de szinte ugyanez a szitu csak megspékelve azzal, hogy az egyik rokont is már ugyanígy hívták (vezeték+keresztnév is megegyezett, mert felvette a férje vezetéknevét).
Figyi, ha főleg tudta, hogy nektek ez a két név a toplistás, akkor szerintem valamilyen szinten bunkóság, ha másképp nézzük meg mindenki olyan nevet ad a gyerekének, amilyet akar.
Én ezekután biztos nem hívnám Kristófnak a fiamat, már csak azért sem.
Egyébként ismerek olyant is, ahol a két lánytestvérnek tök ugyanúgy hívják a fiát, ráadásul a vezetéknevük is véletlenül ugyanaz (Nagy Gábor mindkettő), de szerintem ez is hülyeség. Engem zavarna. Mi próbáltunk különleges, de nem túl kacifántos nevet választani. Olyat biztosan nem adnék, ami már van a családban.
Szerintem mindenkitől normális válaszokat kaptál.
Én mindenesetre biztosan nem akartalak "le*ni", bármit is jelentsen...
Elnézésedet kérem, ha mégis megbántottalak.
20.51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!