Mennyire befolyásol benneteket a gazdasági válság a gyermek vállalásban? (forint gyengülés, deviza hitel, GYED, GYES, csp megnyirbálása) Persze nem erre alapozzuk a jövönket de jó ha van mert a fizetés önmagában sajnos kevés.
Szia!
Én már jelenleg GYEDen vagyok 11 hós kisfiammal. 30ezerért. A férjem munkanélküli lett, már hónapok óta nem talál munkát errefelé. Így a hármunk összjövedelme: 70ezer ft... Szóval, nagyon nehéz így! Szeretnénk kistesót, de így nem merünk bevállalni mégegyet:(
És most,hogy a GYED és GYES rendszerét is át akarják variálni, ráadásul nem jó irányba, háát... nem tudom mi lesz! Így is kevés a gyerek, a drága kormány pedig tesz azért,hogy még kevesebb legyen!
Akartunk tavaly házat venni, de most örülünk, hogy nem tettük. A részletfizetés és a rezsi elvinné most minden jövedelmünket.
Szia!
A férjem állása biztos(nak tűnik). Azt tudom, hogy ahonnan eljöttem szülni, oda nem akarok visszamenni, valamint addigra már egy csomó olyan projekt kifutóban lesz, amire plusz embereket vettek fel, meg ugye a gazdasági válság okozta létszámleépítések miatt sanszos, hogy a védett idő leteltével tőlem is megválnának. (Nem igazán értem a nagyfőnök hozzáállását, de mindig is kakirágó volt, inkább elküldte a régi, sokat tapasztalt, a helyi sajátosságokat ismerő kollégát és megtartotta az ifjú titánokat, akiknek kevesebbet kell fizetnie.)
Mivel kisgyerekkel munkát találni enyhén szólva is lehetetlen, ezért inkább előbbre hozzuk a kistesó érkezését.
Szerencsére a férjemnek keresett szakmája van, szóval ha az ő munkahelye megszűnne (amit azért kétlek, mert állami cégnél dolgozik), akkor sincs semmi katasztrófa, biztos vagyok benne, hogy hamar találna munkát. Addig meg csak kitartana a pénzünk.
Nekem tavaly decemberben pont ezért volt abortuszom, mert nem jövünk ki a pénzünkből.
Nekünk van már 2 gyerekünk(6 éves, 13 hónapos), és tavaly védekezés mellett lettem terhes:( 1 hónapig volt időm átgondolni, hogy mit tegyek, és leginkább anyagi okok miatt döntöttem az abortusz mellett.
Sajnos ez a helyzet:(
A családalapításban engem elsődlegesen az anyagiak hiánya (lakáskörülmények,tartalékok hiánya és a szolid jövedelem gátol).
Amiért ma sincs családom, az az anyagiakon múlik elsődlegesen, mert nem akarom a leendő gyerekemet eleve szegénynek nevelni. Éppen elég az, ha a napi kínokkal magam viaskodom, nem szeretném, ha a gyerekem is így élne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!