Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tehet ilyenkor az apa?

Mit tehet ilyenkor az apa?

Figyelt kérdés
Egy nagyon kedves barátomról van szó. Nagyon szép párkapcsolatban élt, kapcsolatukból hamar született egy kislány, aki most 1 éves. Viszont közben megromlott a kapcsolatuk, és külön váltak útjaik. Az exe azt mondta, hogy a kislányt hetente egyszer láthatja, ha elmegy hozzájuk, de el nem viheti, és még húszmillió feltételt szabott, amik közt sok nevetséges. A durva, hogy mindig azt mondja a barátomnak, hogy 11-12 óra felé menjen, de a kislányt ebéd után minden egyes héten lefekteti aludni, és így elzavarja szó szerint a barátom is, mondván a kislány úgyis alszik, majd jöjjön a jövőhéten. Olyan is volt, hogy valamiért el kezdett sírni a lányka, és az apja felvette, hogy megnyugtassa, és az anyja kikapta a kezéből, hogy ő úgy se tudná megnyugtatni. Szinte azt sem engedi meg neki a nő, hogy hozzáérjen a kislányhoz. A barátom hetek óta rettenetesen ki van borulva, és nem tudja mit tegyen, mert úgy érzi, hogy az anya teljesen ki akarja rekeszteni a lánya életéből. Hozzá kell tennem, hogy nekem tényleg csak barátom, semmi egyéb, és szeretnék neki valahogy segíteni, mert én is anya vagyok, de ahhoz nagyon csúnyát kéne tennie a páromnak, hogy ennyire ellenezzem, hogy lássa a gyermekét. A barátom is egy rendkívül jámbor ember, még csak kiabálni sem szokott, higgadt, megfontolt, intelligens ember, a különválásuk is a nő idegbetegsége miatt történt. Jogi úton gondolkozik most a fiú, de ezt én is tudom, hogy nagy herce-hurca. Beszélni nem lehet az exével, mert egyből kiborul, és elkezd őrjöngeni, hogy az ő lánya, ő neveli, másnak beleszólása nincs. Szegény teljesen ki van borulva, hogy alig láthatja a lányát. Persze anyagilag meg szépen támogatja, azt elfogadja a nő, meg mindig vesz valamit a kislánynak. Nem is akarom beleütni az orrom, de ilyenkor mit tehet egy apa?
2011. febr. 17. 08:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

El kell menni a bíróságra panasznapra! Ott ingyen elmondják, hogy mit tud tenni.

Neki majd fizetni kell gyerektartást, az anyának meg biztosítania kell a láthatást!

2011. febr. 17. 08:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is a bírósághoz fordulnék. Bíróság kiszabja a láthatás feltételeit, az anyának azt be KELL tartania.
2011. febr. 17. 08:32
 3/4 anonim ***** válasza:
88%
Ezért van a gyámügy, anyukának oda kell adni és nem akdályozhatja a láthatást, még akkor sem, ha egyébként apuka bántalmazza a gyereket vagy szexuálisan zaklatja. Úgyhogy forduljon oda barátod.
2011. febr. 17. 09:49
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó egyébként rosszul tudja, mert 3 éves korig nem KELL odaadni a gyereket, ugyanis nem viheti el az apuka, csak láthatási joga van, tehát elmehet a gyerekhez, és anyuka felügyelete mellett lehet ott az apa. 3 éves kor után viheti csak el a gyerkőcöt az anyától a láthatás idejére.
2011. febr. 17. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!