Anyukák! Ha padlóra kerültetek anyagilag, hogy éltétek meg lelkileg?
Három gyerekem van, a legkisebb 6 hónapos. Férjem elvesztette a munkáját tavaly év végén, azóta pályázgat, kilincsel.A hitelünk felmondás előtt áll, kaptunk egy horrorisztikus éves gázszámla különbözetet, egyéb rezsivel is csúszásban vagyunk, összvagyonunk 12000 Ft. A nagyszülők segítenek, amennyi telik tőlik, de csodákra nem képesek. Próbálok pozitív lenni, de lelkileg nagyon megvisel, rosszul alszom, nem látom az alagút végét.
Azért írtam ki hosszas vívódás után, hátha valakinek a példájából erőt meríthetnék.Volt már valaki hasonló helyzetben?
Köszönöm, ha csak ”meghallgattatok”!
Menj be a Családsegítőhöz. Lehet,hogy tudnak átmeneti segélyt adni,de tudnak segíteni a bankkal és a szolgáltatóval való egyezkedésben is.
Egy hasonló helyzetben levő ismerősöm az országgyűlési képviselőt kereste fel a fogadónapján: Megkérdezte,hogy ha annyit pofáznak a gyerekvállalásról,családok segítéséről,akkor tegyen valamit. Annyit elért,hogy kap havonta az Önkormányzattól 20.000.- Ft támogatást.
Ebben a helyzetben nem szabad önérzetesnek lenni,félre kell tenni a büszkeséget. Sajnos ma az emberek többsége ilyen rossz helyzetben van.
Szia. igen családsegítő !!!!!! Ők segítenek nektek a számlák miatt is. Mi is így jártunk sajnos,és segítettek!!
Minden jót !!
Nagyon köszönöm a válaszaitokat!
Sajnos a bankkal nem tudok egyezkedni, mert a fizetési könnyítésekre nem vagyok jogosult a GYES miatt, ezt megmondták. Családsegítőt, sőt az Önkormányzatot (képviselőt) megpróbálom. Már most ”jobban” érzem magam, hogy foglalkoztatok velem.
Mi is sajnos ilyen helyzetbe vagyunk.Múlthónapban kiakarták már kapcsolni az áramot, ami miatt fűteni sem tudtunk volna.
2 napon keresztül rohangáltam családsegítőhöz, önkormányzathoz, elmühöz mire sikerült halasztást kérnem.
Sokat sírtam, teljesen kivagyok még most is.
Bennem csak az tartja a lelket, hogy mindig azt mondom magamnak, hogy majd lesz valahogy.Olyan még nem volt hogy ne legyen sehogy, és az nem létezik hogy odáig jussunk hogy ne tudjak fűteni a 2,5 éves fiam mellet, meg hogy éhen haljunk.
Valami csoda vagy nem is tudom mi által, de ha csak az utolsó pillanatban és pillanatnyilag megoldódik a helyzet.
Most amikor a kikapcsolást intéztem akkor is ez volt.Ugye csak úgy tudtam halasztani, ha valamennyit befizetek.Megjött a kikapcsolás napján a Gyesem, azonnal szaladtam be az elmü-höz hogy befizetem, ott a hölgy azt mondta hogy nagyon sajnálja de az a 40.000 nem elég, mert legalább 80at kéne fizetnem hogy ne kapcsolják ki.Teljesen kiborultam, már az ájulás szélén álltam, mert tudtam hogy senkitől nem tudok kérni ennyi pénzt, se aputól, se anyutól addigra már mindenkit végigkérdeztem.
Kiléptem zokogva az elmü ajtaján és abban a pillanatban hívott apukám, hogy sikerült nekem szereznie 40000Ft (nem tudta hogy pont annyi kéne), oda jött, gyorsan befizettem és hívták a kikapcsolókat hogy szóljanak, hogy nem kell kikapcsolni.Olyan szinten az utolsó pillanatban sikerült megoldani, hogy amikor az elmüből telefonáltak, nálunk akkor csöngettek hogy jöttek kikapcsolni.2 percel később ér oda apu, és lőttek volna az áramunknak.
Nagyon nehéz, de nem szabad elveszteni a hitet!!Ha nem is mellettünk, de gyermekeink mellet biztosan van egy őrangyal, aki vigyázz rájuk és nem hagyja hogy baj legyen.
Kitartás!!!!Lesz ez még jobb, egyszer.
Családsegítő, vöröskereszt, helyi önkormányzatnál egyszeri segélyt elvileg kell, hogy adjanak.
Tudjátok, csak az a furcsa nekem, hogy ha valaki ennyire szar anyagi helyzetben van, akkor minek vállal több gyereket? Nem volt elég kettő? Nem bántás, meg mindenki azt csinál, amit akar, cska tényleg kíváncsi lennék, hogy ha most még kapsz is némi pénzt, miből vennél mondjuk jövő héten gyógyszert a gyerekeidnek, ha betegek lesznek vagy épp ételt? Szerintem nagyon sokan felelőtlenül vállalnak több gyereket a szokásos szöveg háta mögé bújva: ahol kettőnek van helye, ott elfér a harmadik stb.
Hát ezek szerint mégsem.
VIszont ha 6 hónapos, miért nem megy a párod gyesre vele te meg mennél vissza dolgozni? Téged vissza kell, hogy vegyenek akár 6 órásba is és védett is vagy, mégis több, mint a semmi!
Köszönöm a további válaszokat!
Kedves utolsó!
Több okból vállaltuk a 3.babát: elméletileg nem lehettem terhes, több év után fogant meg természetes úton az első gyerekem. A 2. baba szoptatás alatt, a dokim szerint a szülés helyrehozta a hormonháztartásomat. Utána lett egy remek állásom, szerettünk volna még egyet. Persze nem jött össze és beletörődtem. Azután leépítés következett, engem is kiraktak a munkahelyemről. A munkanélkülinél minden kötelező és ajánlott szemináriumra elmentem, képzési kérelmeket adtam be, minden álláskereső oldalra regisztráltam, ”direkt” önéletrajzokat küldözgettem. Mégsem találtam állást. Mire kiderült, 10 hetes terhes voltam (volt, hogy 3-4 hónapig nem menstruáltam). Szóba került az abortusz, de nem tudtam volna elvetetni. Bevállaltuk, mert a férjemnek volt állása, amiből megéltünk. És még most is az az első, hogy miután megérkezik a pénzem, megveszem az összes baba dolgot, befizetem az oviban, suliban amit kell, betárazok alap élelmiszerekből.
Sajnos, most ilyen helyzetbe kerültem, csak erőt szerettem volna meríteni a válaszokból, így tudtam örülni a villanyszámlás anyuka problémájának a megoldódásának is.
Bárki kerülhet hasonló helyzetbe gyerek nélkül, 1-,vagy 6 gyerekkel is.
Amiket javasoltatok, utána fogok járni.
Arról nem is beszélve, hogy nem úgy válalta a kedves kérdező a 3. gyermeket hogy ilyen helyzetbe voltak.Azt nem tudhatta 1 évvel ezelőtt, hogy a férje elveszti a munkáját!!
Senki nem jövőbe látó!
Nekem nem tervezett volt a terhességem, de amikor úgy döntöttünk hogy ha már így alakult, akkor ám legyen és nem vetettem el a kisfiam, akkor igencsak jó volt az anyagi helyzetünk.Nem okozott gondot magánrendelésre járni, hetente többször étterembe mentünk, stb. Ennek ellenére, mostanra olyan helyzetbe kerültünk, hogy az áramunkat akarják kikapcsolni, és napról napra élünk.
Holott ezt a legrosszabb rémálmomba se gondoltam, hogy így lesz.
Nem tudom van-e gyereked, vagy hogy milyen az anyagi helyzeted, de nem kívánom se neked, sem az ellenségemnek azt a helyzetet amibe a kérdező, én és még oly sokan kerültünk.
Amúgy meg nem kell ahoz 3 gyerek hogy valaki padlóra kerüljön, gyerek nélkül is elfordulhat.
Ez így van!
Amikor még nem voltak gyerekeim, akkor is voltam állástalan, bele is süppedtem az önsajnálatba, mert nem is volt kiért küzdenem.Most viszont a gyerekeim melengetik a szívemet, amikor magam alatt vagyok.Ők nem nélkülöznek, mi felnőttek mondunk le dolgokról. Én is magánba jártam mindegyikükkel, a szülésekre is kifizettem nem kis összegeket, de akkor megtehettem.
Mivel ennél lentebb már nem lehet, bízom benne, hogy minden kedves ”sorstársamnak” és nekem is jobbra fordul a helyzetünk, hiszen keressük a megoldásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!