A bárányhimlő meddig fertőz?
Tegnap a gyerekeim egy helyen játszottak egy bárányhimlős gyerekkel. Anyuka szerint már nem fertőz. A pöttyök az arcán valóban száradóban voltak, de még nagyon látszottak.
(Mindez egy játszóházban... ha fertőz, ha nem, én azért kiakadtam. Ha oviba sem mehet, akkor miért viszi olyan helyre, ahol más gyerekek is vannak.)
Mire számítsak? (3 és 1 éves gyerkőcök anyukája)
Én gyerkőceim is most voltak bárányhimlősek.
Ha már nem gennyes,hólyagos,hanem száraz seb van rajta,akkor már nem fertőz.De egy váladékos van rajta,már akkor is fertőző.
Közösségbe meg azért sem mehetnek,mert könnyebben megbetegednek utána.
Tőlem is kérdezte a doki hogy akarom e vinni oviba.
Szerintem nem kapjátok el,ha igen akkor kb 2hét mire kijön.
Nálunk először a 3évesem kapta el,és pont két hétre rá a 8hónaposom is.Ő elég rosszul viselte és sok pötty jött ki.
Szia!
A 6 éves fiam 2 hétig volt itthon bárányhimlővel,tegnap ment először oviba,az öcsin pénteken jött ki.(2 hét volt köztük)
Az oviban is 2 hetente betegszenek meg a gyerekek.
Én már sok oldalt elolvastam a témáról,az első pötty előtt 4-5 nappal már fertőz,és akkor nem fertőz már,ha kezdenek leszáradni.
Az,hogy elkapja-e valaki, az immunrendszer erősségétől függ,van egy ismerős kislány,vele találkoztunk akkor is mielőtt kijött volna a nagyobbik fiamnak,és akkor is,mielőtt kijött volna a kicsinél,de ő nem kapta el.(eddig)
A kicsi fiam bölcsis,nem is mehetett bölcsibe,akkor amikor a nagynál már kijött,mert ő is hordozó.
Nálunk a doktornő is csak 2 hét múlva írja ki a gyerekeket,ha nem voltak beoltva ,ha be voltak,akkor 1 hét múlva vissza kell menni kontrollra.
Köszönöm.
Akkor bízom benne, hogy nem kapták el.
Előbb utóbb úgyis átesnek rajta, de most a kicsi miatt félnék jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!