Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Figyelem zavar, hiperaktivitás...

Figyelem zavar, hiperaktivitás, dyslexia, dysgraphia - Jár az emelt összegű családi pótlék?

Figyelt kérdés
A kérdésben a lényeg, Két éve derült ki, akkor azt mondták jár, futottam néhány kört mindenki mást mondott, majd feladtam. Most újra próbálnám...
2011. febr. 14. 21:01
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Azért mert ma Magyarországon a szülés közben elszenvedett oxigénhiány a protokoll velejárója... Esélytelen ezzel pert nyerni, hisz nem lett nyomorék vagy semmi látható nincs rajta.

Persze együtt élni már nehezebb. 3 gyerkőcünk van, ő a legnagyobb, rengeteg energiát, odafigyelést igényel, amit bizony gyakran a másik kettőtől kell megvonni. Félre értést szeretném elkerülni, nem arra keresek megoldást, hgy nekem ne kelljen vele foglalkozni, csak jól esne, ha ezt állami szinten is elismernék. Van egy "sérült" gyermekem, akit 8 éve komolyan erőn felül fejlesztünk. Bevonva a nagyszülők, nagynénik, testvérek mindenki. Ezzel marha sok terhet leveszek (szerintem) az államról. És egy a munkaerőpiacon majd megállni képes munkaerőt "termelek" ki.

Természetesen nem cél a Columbia egyetem, de azt gondolom egy érettségi még egy szakmunkásnak sem árt!

Szóval megy az élet akkor is tovább, ha nem jár. Csak úgy felbuzdultam, mert kezembe került pár papír, akik ezzel a diagnózissal kapják... A három gyerek miatt ha jól tudom havi 7 ezer forint többletről van szó, ami nem mint bevétel jelentene rengeteget, hanem erkölcsileg!

2011. febr. 15. 14:26
 12/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nekem is három gyerekem van,nálam is a legnagyobb a hiperaktív+figyelemzavaros+súlyos diszlexiás.Sajnos nem jár emelt összegű csp.

Kedves Válaszolók!

Mire eljut a gyerekünk az érettségiig rengeteg pénzünk fogy el!!!Ez még nem a legrosszabb,hanem a sok megaláztatás,ami ér minket!Gondok a suliban!A gyerek lemarad a tananyaggal,bukdácsol,sokszor a pedagógus sem tud mit kezdeni vele,bennünket hibáztat!Holott a mi életünk sem tejfel!A többi gyerekre sokkal kevesebb idő jut,sőt mire odaérsz addigra már nálad is elszakad a cérna.És még írhatnám tovább.

Ami az engedményeket illeti:

A lányom most fog érettségizni.A Bizottság papírjai szerint az állapota NEM változik,ezért jár neki a plussz idő,felmentés amit a jogszabály leír.Ez így szép is,de nekem most kellett az iskolával harcolnom,ugyanis ők nem kötelezhetők arra,hogy biztosítsák a rendeletben leírtakat!Nekem kellett egy kérvényben kunycsorognom,hogy szépen kérem adjanak plussz időt.Ez nagyon megalázó és még nem tudom,hogy megkapja-e!

Fejlesztés középiskolában nincs!

2011. febr. 15. 21:55
 13/13 anonim ***** válasza:
van fejlesztés középiskolában csak jóba kell járni'
2013. márc. 9. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!