Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem engednek át az...

Miért nem engednek át az autósok a zebrán babakocsival?

Figyelt kérdés

Más városban is így van ez, vagy csak Debrecenben?

Sokszor percekig állunk a zebránál babakocsival és egy se engedne át, sőt még inkább gyorsítanak, hogy le nem merjek lépni. És ami számomra megdöbbentő, a nők sem különbek, ők sem lassítanának még véletlenül se, inkább átgázolnának a babakocsin.

Ti nem tapasztaltok ilyet?

2009. febr. 10. 18:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
én pécsi vagyok, de ugyanezt tapasztalom. percekig állok a zebra előtt, de az autósoknak eszük ágában sincs átengedni. épp ma volt olyan, hogy telefonált a sofőr (egy nő!), és rám sem hederített, baromira nem érdekelte, hogy szeretnék átjutni.
2009. febr. 10. 18:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mi Miskolcon lakunk és a minap mondtam,hogy babakocsival sokkal hamarabb átengednek az autósok mint amikor egyedül voltam. Na persze előfordul mostanság is ,hogy nem állnak meg,de nem állunk percekig a zebránál.
2009. febr. 10. 19:08
 3/9 A kérdező kommentje:

Hát nálunk annyira nincs közlekedéskultúrája az autósoknak, hogy az borzasztó.

Már arra is gondoltam, hogy egyszer szívesen letolnék eléjük egy üres kocsit, hogy mit csinálnak, mert sztm ez nem normális dolog, hogy nincs bennük annyi, hogy egy kisbabás anyukát átengedjenek. Akkor se volt jobb a helyzet amíg pocakos voltam, akkor is inkább elütöttek volna, mint hogy megálljanak.

Amíg nem voltam terhes, nem volt meg a babám, nagyon vagány voltam, mert leléptem, gondoltam majd megáll, de a kislányom életét már nem kockáztatnám, így hát marad a dühöngés és az álldogálás, amíg el nem fogynak az autók... :(

2009. febr. 10. 19:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt Pécsen szerencsére már javul a helyzet, de hát ez tudod miért van így. Volt itt az a csúnya baleset nyáron, amikor elgázoltak egy nagymamát az unokájával a zebrán. Na azóta én azt vettem észre, hogy sokkal többen állnak meg, még kamionok, buszok is. Elég borzasztó, hogy ehhez két embernek kellett meghalnia.

De amúgy azt veszem észre, hogy aki autóval van, az szörnyű csapásként éli meg, ha meg kéne állnia pár másodpercre, pedig ha jobban belegondolnának, nekik az a pár másodperc semmi ahhoz képes, hogy aki gyalog van, az percekig áll a zebránál, plusz még ugye ő lassabban is halad. Tehát jóval később ér céljához, mint az a nagyon siető autós.

2009. febr. 10. 19:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Pesten javult kicsit a helyzet, mióta azon vannak, hogy megváltoztatják a kreszt.Nem tudom, mikortól élnek az új szabályok.
2009. febr. 11. 07:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Veszprémi tapasztalat:

Itt többnyire egyből megállnak az autósok ha babakocsit látnak, kivéve a nőket, ők szinte mindig tovább robognak... :(

2009. febr. 11. 08:19
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én pont elégedett vagyok az autósokkal (Bp.). 10-ből 9-szer elsőre átjutok a zebrán, ha babakocsizunk. Viszont, ha kenguruzunk, azt szerintem nem veszik észre, mert azzal percekig állok a zebránál.

Viszont, ha autózunk, mivel ugye ül hátul a babám, minden kreszt betartok, nem lépem át a sebességhatárt sehol, és akkor nagyon sokan megelőznek, meg ledudálnak. Kéne egy nagy lufi az autó tetejére, hogy csecsemő ül benne.

2009. febr. 11. 08:35
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nálunk is ritkán engednek át babakocsival, pedig ez egy kisváros. Igaz, nemzetközi főútvonal mellett fekszik, nagy a forgalom. Főleg a nők , a külföldiek (szerbek) és a csodajárgányokkal száguldozó fiatal férfiak nem állnak meg. Néhány napja épp hogy el nem sodorták az egyik ismerős kismamát a zebrán. A belső sávban érkező autós megállt, hogy átengedje, a mellette érkező osztrák rendszámú(szerb) nem állt meg, hanem teljes gázzal robogott tovább..centiken múlt.. Úgy látszik, Ausztriában és otthon félnek a büntetéstől, itt meg száguldoznak.. Nem csak a zebrán nem ismerik sokan a szabályokat, illemet, de sokszor máshol sem! Nem régen történt meg velem, hogy egy olyan üzletbe próbáltam babakocsival bejutni, ahol még nem fotocellás ajtók vannak, hanem lengőek. Azt hittem, hogy a hölgy, aki elém furakodva ment be, megtartja nekem az ajtót, hogy be tudjak menni.. Hát, tévedtem! Rácsapta az ajtót a kocsira úgy, hogy megrepedt a kereke. A nő elviharzott én meg csak álltam ott az ijedtségtől ordító babával. Szóhoz se jutottam!
2009. febr. 11. 10:12
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ez nálunk is sajnos így van.

Budapesten lakunk egy eléggé gyerek centrikus lakótelepen!

Én azt tapasztaltam,hogy a férfiak engednek át inkább,nem a nők!

Mi is gyakran megyünk autóval,de még 1x sem volt rá példa,hogy a férjem ne állt volna meg,sőt még integet is a gyalogosoknak,hogy mehetnek!

Pedig nem egy türelmes alkat :) !

2009. febr. 16. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!