Miért jobb állatot nevelni, mint gyereket?
Az állatot és az embert éppen az állatbarátok hasonlítják össze!
Aki többre tart egy állatot egy gyereknél,vagy embernél, annak az érzelmi világa erősen torz!
Önzőek,kényelmesek,mert egy állattal kevesebb a gond,mint egy gyerekkel.
Senki nem azért vállal gyereket,mert hálát vár tőle! Aki pedig a hálájáért tart állatot,az mit csinál,ha megdöglik a kedvence? Igaz,mostanában az állatok sem megdöglenek,vagy elhullanak,hanem meghalnak. És nem hímek meg nőstények,hanem kisfiúk-kislányok! Ez már nagyon csúnya érzelmi torzulás.
Lehet gyereket nevelni,és mellette állatokat is tartani. Csak az értékrendet nem kell összekeverni.
Hú de jó, hogy én mind az állatokat mind a gyerekekt szeretem.
De rengeteg állatom volt és most van egy 4 hónaposom. A lányom egy tönemény, keveset sír, és szerintem minden anya ilyen babát akarna, mert el van egyedül.
De a barátaink akiknek nem lehettt gyerekük és már 40 felettiek, most vettek egy kutyát. nekik azért könnyebb, nem sír a kutya, ha bevásárolni mennek nem kell üvöltö gyereket felöltöztetni, ha nyaralni mennek csak otthagyják a szülöknél egy hétre stb...
De én mindig is szerettem a gyerekeket és a lányomat is imádom. De attól hogy jött a 2 házi állatunkat, amik deguk vagy is egy nagyobb fajta egér, nem raktuk ki. azóta is ugyan úgy szeretjük öket. a kislányom is szivesen nézi öket, és ha hiszitek ha nem a deguk is öt nézik. pedig én adom a kaját.
ha elmegyek anyukámékhoz ott annyira örül a kutyájuk nekem hogy rögtön bepisil.
Szerintem nem lehet ezt össze hasonlítani, a gyerek az akiért az éltedet is oda adnád, míg az állat csak egy második dolog lehet.
szóval állatot nevelni egyszerübb, de a gyermek egy teljesen más érzés még ha bonyolultabb is.
hirtelen azt válaszolnám,azért jobb állatot nevelni,mert az állat nem beszél vissza és nem mond nemet.
van 2 kicsi gyerekem,egyik most kezd beszélgetni(27hónapso)és állandóan ellent mond,csak azért is megcsinálja..nem tudom kezelni a hisztijeit.
előtte volt egy spánielem,szobakutya,de amint megtudtam hogy terhes vagyok,"házőrző" lett.ő is akaratos volt,de be tudtam szabályozni,ha neveletlen akaratos volt,nem simogattam és elküldtem a helyére.
na most ezt egy gyerekkel nem teheted,az visszajön és megsimogat,hogy ő szeret,és ne haragudjak rá...
szóval egyszerűbb állatot nevelni,mint gyereket.az állat is ragaszkodik hozzád,de a gyereked az mindennél többet jelent.ő lesz(jobb esetben) aki majd örül,sír veled és megért,elvisel...
nem olvastam a válaszokat, lehet ismétlek.
Egy kutya pl. 14-15 évre szól, jó esetben egy gyerek örök életre!Alapvetően könnyebb vele, és olcsóbb.
Nőktől sokszor hallom azt az indokot a gyerekvállalás ellen, hogy nem akarok meghízni, nem lesz mellem, nem bírom a sírást stb.Na ettől a falra tudok mászni.
Valami ilyesmi lehet ezeknek az embereknek a gondolataiban.
De érdekesség képen:
Pont terhes voltam amikor ezt hallottam a tv-ben, ha jól emlékszem a reggeliben: "Ha valaki gyereket szeretne, előbb vegyen egy kölyök kutyát, és ha azt feltudja nevelni, akkor vállaljon csak gyereket."
Olyan akkor már nincs is, hogy valaki mindkettőt szereti????
Persze nem ugyanúgy, de attól, hogy gyerekem lett, még nem utáltam meg az állatokat és ugyanez fordítva: akkor, amikor még csak kutyám volt, nem utáltam a gyerekeket :)
Miért szinte csak a 2 véglet létezik mindenben??????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!