Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha megszületik a második...

Ha megszületik a második babám és tudom hogy én már biztosan nem szeretnék majd még egyet vállalni akkor kérhetem az orvost hogy kössön el?

Figyelt kérdés
2009. febr. 10. 08:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy 3 gyerek után lehet ezt kérni.

De kérdezd meg a dokitól, ő biztos tudja mit lehet, és mit nem.

2009. febr. 10. 09:00
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
jól tudja az első hozzászóló, 3 gyerek után van lehetőség kérni, hogy kössék el a petevezetéket
2009. febr. 10. 09:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én úgy tudom, hogy bizonyos esetekben (pl. ha mind a két terhességed császárral végződött) megcsinálják, de ha mind a két babádat természetes úton hoztad a világra, akkor csak nagyon komoly indokkal kötnek el (pl. idős kor, a gyerekek genetikai betegsége). Biztosat az orvos tud mondani.

2009. febr. 10. 09:55
 4/10 anonim ***** válasza:
78%
35 év felett és 3 gyerek után kérheted csak! előbb nem.
2009. febr. 10. 10:17
 5/10 anonim ***** válasza:
76%
Az egyik ismerősömnek 2 császár után elkötötték.
2009. febr. 10. 10:39
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
A feltétel a betöltött 35. év és 3 gyerek. Jól írták előttem.
2009. febr. 10. 10:57
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem 35. év VAGY három gyerek?
2009. febr. 10. 11:16
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen.Minden 18 év feletti személy kérheti.

"A mélyaltatással járó művi meddővé tételt, amelynek során elzárják a pete-, illetve a spermavezetékeket, írásban kell kérni, s a jelenlegi szabályozás szerint ezt már 18 évesen is meg lehet tenni. A jelentkezőt minden esetben fel kell világosítani arról, hogy vannak más fogamzásgátló módszerek is, és tudatni kell vele azt is, hogy a sterilizálás majdnem biztosan visszafordíthatatlan következményekkel jár, gyermeke már csak a költséges lombikprogram segítségével lehet - ezzel kell szembesülni annak, aki a családtervezés ezen formáját választja.

De nem volt ez mindig így. Új szabályozásra azért volt szükség, mert az Alkotmánybíróság (Ab) 2005 novemberében 2006. június 30-ai hatállyal megsemmisítette az egészségügyi törvény korlátozó előírásait. Addig csak a legalább 35 éves vagy a már háromgyermekes szülőknél végezhették el a beavatkozást."

Ez a legfrissebb infó.

2009. febr. 10. 11:29
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, különösen az utolsó hozzászólónak aki nagyon kimerítő választ adott a kérdésemre. Még egyszer köszönöm mindenkinek!
2009. febr. 10. 12:17
 10/10 anonim ***** válasza:
49%

Ó,basszus, ennyit a Magyar Föld felelős vezetőiről.

Így védjük a házasság és a család intézményét, ami benne van az Alkotmányban??? Nevetséges... Felkéne gyújtani az összeset, aki meghozta ezt az úkj rendelkezést...!!

2009. febr. 10. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!