Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ovikezdés 3,4 vagy 5 évesen?...

Ovikezdés 3,4 vagy 5 évesen? Melyik a legjobb?

Figyelt kérdés
2011. febr. 4. 11:08
 1/9 anonim ***** válasza:
62%
3
2011. febr. 4. 11:41
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
Szintén 3 éves kortól látom reálisnak.
2011. febr. 4. 12:19
 3/9 anonim ***** válasza:
50%

én a 3 mellett vagyok.

Az 5 éves későinek tartom, bár már nem létezik, mint itt írta valaki, de akkor inkább már iskolába járatnám.

4 éves meg nem jó, mert nálunk az oviban komoly problémák vannak a most beszoktatott 4 évesekkel, mert elvárják óvó nénik, hogy tudják azt, amihez a többieket kondicinálták 1 éven keresztül. És "rosszak" ezek a gyerekek, akik bomlasztják a közösséget. És már rebesgették át kéne tenni őket a kicsikhez, akiket még tanítanak alapdolgokra. Plusz a gyereknek is rossz egy összerázódott közösségbe beilleszkedni.

Úgyhogy én 3 párti vagyok, járjon kezdetektől.

2011. febr. 4. 12:27
 4/9 anonim ***** válasza:
23%

első

monjuk nálunkn nem volt kérdés, nagyfiam 21 hónaposn bölcsibe ment, kicsi is fog 2,5 évesen

2011. febr. 4. 12:31
 5/9 anonim ***** válasza:
74%
nekem nincs választási lehetőségem, mert nálunk év közben nem veszik fel a gyerekeket, így mivel a kisfiam decemberi, csak következő év szeptemberében mehet, akkor lesz 3 éves és 9 hónapos, azaz majdnem 4 éves. Nem is baj, mert szeptember vége/október elején születik a tesója, nem akarnám rögtön oviba "küldeni". Egyébként én is a 3 éves kort tartom ideálisnak nagy átlagban, de persze gyerek függő is, van aki előbb, van aki később érik meg rá.
2011. febr. 4. 14:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat!!!
2011. febr. 5. 23:50
 7/9 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem gyerekfüggő,de véleményem szerint az 5 sok,a 3-4 az ideális,de inkább a 3.
2011. febr. 5. 23:59
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyiknek megvan a pozitív és a negatív oldala. Egy 3 éves még kicsi és bár tényleg gyerekfüggő, némelyik még nehezen alkalmazkodik az új környezethez, a sok gyerekhez, így megviseli az óvodakezdés, az anyától való elszakadás. A 4 évesek már önállóbbak, kevésbé szorulnak az anyára, így ők általában hamarabb, könnyebbben, zökkenőmentesebben szoknak be. Az 5 évesek pedig élvezhették sokáig, hogy az anyukájukkal lehettek, eddigre már nagyon önállóak és ha biztosított volt számukra az, hogy sokat legyenek gyerekek között, még a beilleszkedéssel sem lesz gond. Az, hogy aki később kerül be egy csoportba, nehezen szokja meg a szokásrendet, nem teljesen igaz... minden év szept. 1-től újra és újra elindul a beszoktatási időszak minden korcsoportban. Ezt tévesen sokan abban azonosítják, hogy ez alatt az időszak alatt az anya együtt lehet a gyerekével a csop.-ban. ez nem ezt jelenti, hanem azt, hogy ez az az időszak, amikor a gyerek visszarázódnak a csoport szokásrendjébe, a kicsik megszokják a napirendet, a szokásokat. Ez az időszak minden korcsoportban az első 1m,5-2 hónap... Még azok, akik egész évben járnak oviba, azok is elszoknak ezektől a nyáron, amikor ugye összevont csoportok vannak, esetleg idegen óvodában. Egyik gyereknek se lesz attól semmiféle hátránya, ha később kezdi az ovit, mint az átlag, persze, ha otthon megfelelő környezetben él, megfelelően foglalkoznak vele, nem csak hagyják, hogy tengjen-lengjen egész nap, hanem hagyják, hogy felfedezhesse a környezetét, foglalkoznak is vele, stb.... Persze, legtöbb szülőnek nincs választása, a pénz nagy úr, vissza kell menni dolgozni. egy óvónő anyuka
2011. febr. 6. 10:34
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

ez tényleg nagyon gyerekfüggő. de az 5 éves az már nagyon sok, nem túl szerencsés ha csak akkor kerül be.

3 évesen nagyon-nagyon sok gyerek még nem intézményérett.(de a muszáj nagy úr!) A 4 éves kor nem rossz. De mint óvónő én azt mondom neked, hogy az a legjobb ha szeptemberben, legkésőbb októbern el tudja kezdeni az óvódát a gyerek. Ezért az a legszerencsésebb ha mondjuk télen tavasszal van a gyerek szülinapja és otthon tudja fogni a szülő még fél évig. azok a gyerekek, akik 3,5 évessen kerülnek be az óviba sokal hamarabb szocializálódnak és jobban érzik magukat. Addigra érettek már a társas kapcsolatokra is.

Egy óvónő!

2011. febr. 6. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!