Ovikezdés 3,4 vagy 5 évesen? Melyik a legjobb?
én a 3 mellett vagyok.
Az 5 éves későinek tartom, bár már nem létezik, mint itt írta valaki, de akkor inkább már iskolába járatnám.
4 éves meg nem jó, mert nálunk az oviban komoly problémák vannak a most beszoktatott 4 évesekkel, mert elvárják óvó nénik, hogy tudják azt, amihez a többieket kondicinálták 1 éven keresztül. És "rosszak" ezek a gyerekek, akik bomlasztják a közösséget. És már rebesgették át kéne tenni őket a kicsikhez, akiket még tanítanak alapdolgokra. Plusz a gyereknek is rossz egy összerázódott közösségbe beilleszkedni.
Úgyhogy én 3 párti vagyok, járjon kezdetektől.
első
monjuk nálunkn nem volt kérdés, nagyfiam 21 hónaposn bölcsibe ment, kicsi is fog 2,5 évesen
ez tényleg nagyon gyerekfüggő. de az 5 éves az már nagyon sok, nem túl szerencsés ha csak akkor kerül be.
3 évesen nagyon-nagyon sok gyerek még nem intézményérett.(de a muszáj nagy úr!) A 4 éves kor nem rossz. De mint óvónő én azt mondom neked, hogy az a legjobb ha szeptemberben, legkésőbb októbern el tudja kezdeni az óvódát a gyerek. Ezért az a legszerencsésebb ha mondjuk télen tavasszal van a gyerek szülinapja és otthon tudja fogni a szülő még fél évig. azok a gyerekek, akik 3,5 évessen kerülnek be az óviba sokal hamarabb szocializálódnak és jobban érzik magukat. Addigra érettek már a társas kapcsolatokra is.
Egy óvónő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!