Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ma kaptam meg a gyedet és...

Ma kaptam meg a gyedet és több mint 10. 000-el kevesebbet kaptam mint eddig. Miért?

Figyelt kérdés
Eddig a maximum gyedet kaptam. A családi adókedvezményt a férjem kérte.
2011. febr. 3. 08:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az adójóváírás miatt.

Nem írtad alá apapírt.

2011. febr. 3. 08:42
 2/11 A kérdező kommentje:

nem is szóltak, hogy kéne...

Remek, kimondottan örülök neki!

2011. febr. 3. 08:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem kell szólni, de illett volna... Te is ismered a törvényt valószinűleg. Itt is annyit beszéltünk róla, hogy csak na.
2011. febr. 3. 09:33
 4/11 anonim ***** válasza:
Milyen papírt kellett volna aláírni? Ez mindenkire vonatkozik így január-februárban? Én már hónapok óta gyedet kapok, akkor most kevesebb fog érkezni?
2011. febr. 3. 10:23
 5/11 anonim ***** válasza:
Minden év január 1-én új adóév kezdődik. Általában új szabályokkal, de ez most mellékes. A lényeg, ami soha nem változik, hogy adójóváírást mindig az adott évre igényled! Tehát minden év elején újra igényleni kell az ÚJ évre! Ha nem tetted meg, akkor igényeld mihamarabb, hogy a következő hónapban már megkapd. A mostanit, ami elmaradt pedig majd jövőre adóbevalláskor tudod visszaigényelni!
2011. febr. 3. 10:33
 6/11 A kérdező kommentje:

tény, erről most megfeledkeztem, de azt hiszem ezt megértitek. A babám lefolalja szinte minden gondolatomat. De azért igazán szólhattak volna a munkahelyemről!

köszönöm a válaszokat.

2011. febr. 3. 10:36
 7/11 anonim ***** válasza:
A harmadik vagyok, köszönöm én is a választ! összességében 3 éve vagyok gyeden, még soha egyszer sem nyilatkoztam januárban adójóváírásról. Az összeg amit kapok ugyanannyi és májusban sem kell se fizetnem, se nem kapok pluszban. Akkor az hogy lehet?
2011. febr. 3. 10:40
 8/11 A kérdező kommentje:
utolsónak. Nem lehet hogy olyan magas a fizetésed, hogy túlléped azt az összeget amig lehet igényelni? (nem tudom ez mennyi, talán 2.800.000)
2011. febr. 3. 10:52
 9/11 anonim ***** válasza:

Hát a munkahelyek már csak ilyenek... Az enyém se szólt, csak tudtam, hogy igényelni kell, mert egyszer már jártam így mint Te, és ugye saját kárán tanul az ember!

Azt viszont nem értem, aki nem kérte az adójóváírást, az hogy nem is kapott vissza májusban. Mert a fizetésnél oké, hogy meghaladja a határt, de írta, hogy gyeden van. A maximális gyed is simán belefér még abba a határba, hogy igényelhessen adójóváírást. Egyéb bérjövedelme pedig elvileg nem lehet gyed mellett, tehát nem léphette túl azt a határt, ami fölött már nem jár adójóváírás.

Bocsánat, nem kíváncsiskodni akarok, de megírod mennyi gyedet kapsz? (aki nem kapott vissza bevalláskor sem)

2011. febr. 3. 10:58
 10/11 anonim ***** válasza:

Egyébként ezt a nyomtatványt kell kitölteni és leadni a munkáltatónál. Célszerű két példányban, hogy nektek is maradjon:

[link]

2011. febr. 3. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!