Ma kaptam meg a gyedet és több mint 10. 000-el kevesebbet kaptam mint eddig. Miért?
Az adójóváírás miatt.
Nem írtad alá apapírt.
nem is szóltak, hogy kéne...
Remek, kimondottan örülök neki!
tény, erről most megfeledkeztem, de azt hiszem ezt megértitek. A babám lefolalja szinte minden gondolatomat. De azért igazán szólhattak volna a munkahelyemről!
köszönöm a válaszokat.
Hát a munkahelyek már csak ilyenek... Az enyém se szólt, csak tudtam, hogy igényelni kell, mert egyszer már jártam így mint Te, és ugye saját kárán tanul az ember!
Azt viszont nem értem, aki nem kérte az adójóváírást, az hogy nem is kapott vissza májusban. Mert a fizetésnél oké, hogy meghaladja a határt, de írta, hogy gyeden van. A maximális gyed is simán belefér még abba a határba, hogy igényelhessen adójóváírást. Egyéb bérjövedelme pedig elvileg nem lehet gyed mellett, tehát nem léphette túl azt a határt, ami fölött már nem jár adójóváírás.
Bocsánat, nem kíváncsiskodni akarok, de megírod mennyi gyedet kapsz? (aki nem kapott vissza bevalláskor sem)
Egyébként ezt a nyomtatványt kell kitölteni és leadni a munkáltatónál. Célszerű két példányban, hogy nektek is maradjon:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!