Akinek nincs epehólyagja, szokott valamilyen tisztitókurát csinálni, vagy valamit szedni?
kiirtam ezt a kérdést az egészésg rovatba, de senki nem válaszolt, és mivel itt többen fordulnak meg és nekem is van egy 2 éves lányom inkább itt probálkozok (tudom, hülye okok...). És valamelyik kérdésnél olvastam is, hogy olyan anyuka válaszolt, akinek nincs epeholyagja.
Szoval 2 éve, hogy kivették az epehólyagomat. Azóta nincsenek görcseim, nem eszek zsirosat, fűszereset. De felborult az anyagcserém, meghiztam, naponta 3 alkalommal is megyek wc-re. Azota orvosnál sem voltam. szigoru diétát csak a műtét utáni 2 honapban tartottam be.
Kell néha, félévente stb valamit szednem hogy tisztitsam a májam, hasnyálmirigyem, epevezetékeket?
Szia! Üdv, a klubban.
Nekem sincs epehólyagom, 15 hónapos lesz a kisfiam, fél éve szabadultam meg a hólyagtól.
Én betartottam a diétát, még most sem tudok megenni mindent. Bár ez totál változó, mert míg egy gulyáslevestől vagy jó kis hagymás ételtől semmi bajom, egy kakaós csigát már nem tudok megenni.
Én szoktam néha olyat, hogy csak gyümöcsöt, elsősorban őszibarack befőttet eszek 1-1 nap és csak teázok. Ha nincsenek görcsök, elvileg nem kell tisztítókúra, de ha begörcsölsz, nálunk injekció kúra van pár alkalommal. De lehet venni valami cseppeket is, amit kockacukorra kell tenni és úgy bevenni, mert iszonyat rossz. Én nem próbáltam még ezt. Viszont gyógyteákat szoktam inni, a legtöbbnek van gyomorra, epére, májra ható jótékony hatása.
Most ott tartok, hogy sok a savam, néha hányingerem van (amugy életemben 2x hánytam, akkor sem a görcsök miatt, még gyerekkoromban, szoval nem vagyok hányos), naponta minimum 3x megyek wcre, sokszor van hasmenésem, mikor mitől. Görcseim nincsenek! 2 év alatt 10 kg-ot hiztam. Nem eszek diszno hust, fűszereset, olajjal készitek minden ételt.
Akkor kiprobálok valami teát én is.
Sziasztok!Bocs hogy nem a kérdésedre válaszolok,de most pont ilyesmi tüneteim vannak,segitenétek hogy ez lehet e az epe miatt?Fáj ,nyílal a bordám alatt,általában a bal oldalon,de van mikor a jobb oldalon,evés után fáj a hasam,fel van puffadva.Sokat kell büfögnöm kis aprókat.
Ne haragudj hogy ide irtam,de 2 napja tart és idegesit.köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!