Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Passzív GYED mellett is jár...

Passzív GYED mellett is jár az adójóváírás?

Figyelt kérdés

Tudna valaki egy törvényi hivatkozást csatolni, amiben le van írva feketén-fehéren, hogy jár vagy nem?

Neten azt olvasom, hogy jár, de valamivel bizonyítani kellene...

2011. febr. 2. 09:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

szia. Ne haragudj hogy segíteni nem tudok, csak kérdezni..

Nekem is ugyan ez a helyzetem, mint neked. Tavaly szept-ben megszűnt a munkaviszonyom, azóta passzív gyed-en vagyok. Tavalyi évben még kaptam adójóváírást, pedig már az Oep utalt.

Te mire jutottál az adójóváírást illetően? HOgy igényeled?

2011. febr. 7. 17:32
 12/17 A kérdező kommentje:

Szia!

Neked az OEP-nél kell kérned, minden évben újra kell nyilatkozni. Nekem a munkáltató rendszere nem tudta kezelni a dolgot és hiába kértem, januárra nem kaptam (tavaly nem vettem igénybe, mert nem tudtam, hogy jár-e - nem tudták megmondani...). Most azt ígérték, utánanéznek és újra érdeklődnöm kell. DE: tuti jár!!!

Csomó helyen megkérdeztem + megkaptam már az adóbevalláshoz a papírokat, és azon is rajta van, hogy a jogosultsági hónapok száma 12 - vagyis járt volna egész évre (tgyáson majd gyed-en voltam).

2011. febr. 8. 10:08
 13/17 anonim ***** válasza:
Szia! Én ugyanebben a cipőben járok, egyetem, 2010. augusztusban lejárt a szerződésem, azóta passzív gyeden vagyok. 2010. decemberig kaptam rendesen az adójóváírást, idén azonban még nem. Tegnap ismét bementem a munkaügyre érdeklődni, hogy miért nem kapom az adójóváírást, azt a választ kaptam, hogy a rendszer nem engedi, mivel nincs jogviszonyom. A vicc, hogy a családi adókedvezményt viszont megkapom... Leráztak annyival, hogy majd jövőre adóbevallásnál visszaigényelhetem. Persze nekik mindegy, nem nekik kell beosztani azt a kevés gyedet. Neked sikerült valamilyen hivatalos leírást szerezned az adójóváírásról? Mert én
2011. márc. 4. 10:19
 14/17 anonim ***** válasza:
is szeretnék utánajárni ennek a dolognak. (bocs, az előbb a kisfiam elküldte a választ, mielőtt befejeztem :))
2011. márc. 4. 10:20
 15/17 anonim ***** válasza:

Szia!

02-07 17:32 vagyok.

Múlthéten kaptam a Budapest Főváros Kormányhivatala Egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szervétől egy levelet, adatlap a 2011.évre.

Ezt írják benne. E.B.pénztári Szakigazgatási szerv által kifizetett adóköteles egészségbiztosítás pénzbeli ellátásról és levont adóelőlegról:

Más bérjövedelem: X összeg

adójóváírás: 11007 Ft

Én is passzív gyed-en vagyok, és ezek szerint kaptam adójóváírást. Nem igényeltem sehol. Ti nem kaptatok ilyen levelet?

2011. márc. 4. 10:47
 16/17 A kérdező kommentje:

Kedves Ex-egyetemi Dolgozó :)

Nekem azt mondták végül az egyetemen, hogy ezt mindenképp meg kell oldaniuk, mert sokan jelezték a problémát. Most, a februári hónapra már megkaptam az adójóváírást és a családi kedvezményt is igényeltem közben (pocakos vagyok újra). Szóval valahogy csak bevette a rendszer, nem lehetetlen!

2011. márc. 5. 14:45
 17/17 anonim ***** válasza:

sziasztok

én is hasonló helyzetben vagyok, találtatok végül törvényi hivatkozást, hogy tényleg jár az adójóváírás?

2011. márc. 10. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!