Passzív GYED mellett is jár az adójóváírás?
Tudna valaki egy törvényi hivatkozást csatolni, amiben le van írva feketén-fehéren, hogy jár vagy nem?
Neten azt olvasom, hogy jár, de valamivel bizonyítani kellene...
szia. Ne haragudj hogy segíteni nem tudok, csak kérdezni..
Nekem is ugyan ez a helyzetem, mint neked. Tavaly szept-ben megszűnt a munkaviszonyom, azóta passzív gyed-en vagyok. Tavalyi évben még kaptam adójóváírást, pedig már az Oep utalt.
Te mire jutottál az adójóváírást illetően? HOgy igényeled?
Szia!
Neked az OEP-nél kell kérned, minden évben újra kell nyilatkozni. Nekem a munkáltató rendszere nem tudta kezelni a dolgot és hiába kértem, januárra nem kaptam (tavaly nem vettem igénybe, mert nem tudtam, hogy jár-e - nem tudták megmondani...). Most azt ígérték, utánanéznek és újra érdeklődnöm kell. DE: tuti jár!!!
Csomó helyen megkérdeztem + megkaptam már az adóbevalláshoz a papírokat, és azon is rajta van, hogy a jogosultsági hónapok száma 12 - vagyis járt volna egész évre (tgyáson majd gyed-en voltam).
Szia!
02-07 17:32 vagyok.
Múlthéten kaptam a Budapest Főváros Kormányhivatala Egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szervétől egy levelet, adatlap a 2011.évre.
Ezt írják benne. E.B.pénztári Szakigazgatási szerv által kifizetett adóköteles egészségbiztosítás pénzbeli ellátásról és levont adóelőlegról:
Más bérjövedelem: X összeg
adójóváírás: 11007 Ft
Én is passzív gyed-en vagyok, és ezek szerint kaptam adójóváírást. Nem igényeltem sehol. Ti nem kaptatok ilyen levelet?
Kedves Ex-egyetemi Dolgozó :)
Nekem azt mondták végül az egyetemen, hogy ezt mindenképp meg kell oldaniuk, mert sokan jelezték a problémát. Most, a februári hónapra már megkaptam az adójóváírást és a családi kedvezményt is igényeltem közben (pocakos vagyok újra). Szóval valahogy csak bevette a rendszer, nem lehetetlen!
sziasztok
én is hasonló helyzetben vagyok, találtatok végül törvényi hivatkozást, hogy tényleg jár az adójóváírás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!