Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A Gyed tulajdonképpen nem...

A Gyed tulajdonképpen nem jövedelem? A Gyed-nél nem jár az adójóváírás?

Figyelt kérdés

Én azt hittem,hogy jár és én a tavalyi évre nem kértem ezért azt hittem visszakapom majd az adóbevallás után,de a bérszámfejtőm azt montdta,hogy ez nem jövedelem így nem jár!

Ez valóban így van?

2011. jan. 10. 17:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
én tavaly mintha kaptam volna... de ebben nem vagyok biztos :(
2011. jan. 10. 17:38
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A GYED jövedelem, adózik és adójóváirás is jár utána és a családi kedvezmény is igénybe vehető belőle és a bérszámfejtőtök meg ...
2011. jan. 10. 17:46
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
de jár, eddig is járt, csak idén csökken az adójóváírás,
2011. jan. 10. 17:46
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon gyorsan cseréljétek le a bérszámfejtőtöket! A gyed után is jár az adójóváírás, ez egészen biztos.
2011. jan. 10. 17:51
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszi,köszi,köszi!

Én is így gondoltam,de nem voltam biztos benn!

2011. jan. 10. 17:54
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem kell lecserélni a bérszámfejtőt, pontosan tudja ő is, ugyanis adóbevallást elektronikusan csinál ma már mindenki és a program automatikusan beírja az adójóváírást. (legalábbis kétlem, hogy egy bérszámfejtő kézzel töltögetne)És jelzi a hibát is.

Nem tudom, hogy volt ő töltötte ki a bevallást és te kézbe kapva küldted be, de az anyukáméknál évekig lenyúlták az adójóváírást. Ők visszaigényelték csak ki nem fizették nekik. Úgy derült ki, anyukámnak én csináltam a bevallását és mindig kapott vissza, a többiek sohasem és kiderült, hogy lenyúlta a könyvelő.

De a tavalyi jövedelmed után még csak majd most kell benyújtani az adóbevallást és most érvényesítheted. Tavaly a tavalyelőttit vallottad. Úgyhogy még nem kaphattál semmit, mert még nincs is bevallási időszak. nem akarok hazudni, de május vagy április a határidő. Még az igazolásokat sem kaphattad meg a tavalyi évről, ami alapján el lehet készíteni az adóbevallást.

2011. jan. 10. 18:11
 7/13 anonim ***** válasza:
Már kérhetted volna évközben is és nem az államnl lett volna a pénzed, hanem nálad...
2011. jan. 10. 18:14
 8/13 A kérdező kommentje:

18:11-es! Én ezzel tisztában vagyok,hogy a tavalyi év adójóváírását idén fogom megkapni az adóbevallás után,csak az nem volt tiszta számomra,hogy a Gyed-nél is kapjuk-e vagy sem!

Amíg dolgoztam minden évben nyiletkoztam róla,hogy kérem ezért havonta annyival többet kaptam.De a tavalyi évben már Gyás+Gyed-en voltam és nem nyilatkoztam arról,hogy kérem vagy sem.Ezért gondoltam,hogy ha jár akkor idén egy összegben visszakapom.

Igazából csak abban nem voltam biztos,hogy jár-e egyáltalán!

2011. jan. 10. 18:53
 9/13 A kérdező kommentje:
Ja és nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát:)
2011. jan. 10. 18:54
 10/13 anonim ***** válasza:
bocs, akkor félreértettelek, a lényeg, hogy jár és ne hagyd bent, figyelj oda, mert azért nem kis összeg így egyben Az idei évre meg kérd és a családi kedvezményt is ha te kéred.
2011. jan. 10. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!