A Gyed tulajdonképpen nem jövedelem? A Gyed-nél nem jár az adójóváírás?
Én azt hittem,hogy jár és én a tavalyi évre nem kértem ezért azt hittem visszakapom majd az adóbevallás után,de a bérszámfejtőm azt montdta,hogy ez nem jövedelem így nem jár!
Ez valóban így van?
A gyed tulajdonképpen nem jövedelem, hanem ellátás:)
Nem azért tudsz igénybevenni utána adójóváírást, mert jövedelem, hanem azért, mert vonnak belőle személyi jövedelemadót:) MIndenképp jár, nem is értem, miért mond ilyen baromságokat a bérszámfejtőd:(
Én nem vagyok szakértő, csak egy anyuka, aki igénybevette évközben az adójóváírást, így kaptam maximum gyedet 86.400-at kb. Adójóváírás nélkül hetvenvalamennyi lett volna. DE: én 4 hónapig kaptam tgyást, ami elég magas összeg volt, és még prémiumot is fizetett a cég, így azon izgulok, hogy elérem e az a maximum éves összeget, ami felett már nem lehet igénybe venni az adójóváírást, vagy ha igénybe vette valaki, és túllépi a határt, akkor 12%-os kamattal kell visszafizetni. Azt hiszem, hogy ez évi 2500000 ft. Én így tudom. Bár ha te akkor is igénybe vettél adójóváírást, amikor dolgoztál, akkor gondolom nem volt túl sok (ahhoz túl sok, hogy a tgyással, gyeddel, prémiummal együtt) elérd ezt a határt, és ezért mondhatta volna esetleg a bérszámfejtőd, hogy nem jár.
Mert akinek magas a jövedelme, magas tgyást kapott, annak tényleg lehet, hogy nem jár, vagy nem érdemes igényelnie.
Ha nem így van, akkor igényeld, és egy összegben visszakapod.
Mégegyszer: nem vagyok szakértő, de én így tudom, mert már párszor volt erről szó ismerősi körben is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!