Mikor ünnepeljük a névnapját?
Akkor tartjátok, amikor akarjátok, de az ismerősök, barátok (pl. később az osztálytársai) úgyis júliusban fogják felköszönteni, mert az a "hivatalos" Nóra névnap.
Egyébként van egy ismerősöm, aki dec. 23-án született, és Éva, tehát 24-én van a névnapja, plusz még a karácsony is..ő szereti, mert el van halmozva.
Én 11-én tartanám a helyetekben, de tényleg nincs jelentősége.
Sztem sincs jelentősége.
Bátyámnak 03.13 a szülinapja és 03.24 a névnapja és soha nem zavarta, főleg már amikor bulizni kezdett, akkor kimondottan örült hogy egy hónap alatt 2x van indoka bulizni. :)
Én mondjuk biztos, hogy a távolabbi időpontot választanám, mert egy gyerekkel akár nagy kitolás is lehet úgymond. Persze nem lehet általánosítani itt sem, de ismerek olyat, akiknél előszeretettel kap csak 1 ajándékot a két alkalomra a gyerek, a többi unokatesónak meg persze simán veszik a nagyszülők mindkét alkalomra.
Na szóval, én a februárt javaslom.
Én is ismerek olyat is, akinek a névnap szülinap totál egy napon van, pedig lehetne épp egy másik napon is, mert a nevéből van vagy egy évben 5 névnap, de a szülők így döntöttek...
Nekem november 19-én van a névnapom,29-én születtem, utána nemsokkal jön Mikulás és karácsony.Gyerekként nagyon élveztem, hogy ilyenkor csak úgy jött a sok ajándék és a figyelem is felém irányult.Viszont a tesómra irigy voltam, hogy neki az év közben is volt mit ünnepelni(névnap)nekem meg egész évben semmi.
Ma már felnőtt fejjel butaságnak tartom az akkori viselkedésem, de kisgyerekként rosszulesett.
Szóval ha úgy érzed, hogy az a helyes, hogy távolabbi névnapot keresel, akkor csak támogatni tudlak a döntésedben:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!