Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megszűnt a munkaviszonyom, de...

Megszűnt a munkaviszonyom, de babát várok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem hinném hogy felvennének egy új munkahelyre, bár még a várandósság elején vagyok, de a rosszullétek miatt nem is nagyon tudok dolgozni. A fizetésre viszont nagy szükségünk lenne, mert nem állunk valami jól:(
2009. febr. 6. 19:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen menj dolgozni,mert ha a szüléskor nincs munkaviszonyod(pl.munkanélküli-segélyen vagy)NEM jár TGYÁS,GYED,csak GYES-re mehetsz majd el.Hiába voltál előtte 180 napig biztosított!!!
2009. febr. 6. 19:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Mikor szűnt meg a munkahelyed? Azért kérdezem, mert a barátnőm hasonló helyzetben volt. Még nem volt biztos, hogy babát vár, amikor egyik napról a másikra kirúgták. Ez egy pénteki nap volt, hétvégén csinált egy tesztet, természetesen pozitív lett. Telefonálgatott ismerősöknek, hogy akkor most mi legyen. Az egyik azt mondta, hogy hétfőn azonnal menjen el a körzetijéhez, és vetesse magát "passzív" táppénzre (ez 45 nap), vagy azonnal a munkanélkülibe; így nem szűnik meg a jogviszonya. És azóta is kapja a gyedet. Nem tudom, hogy szerencséje volt-e, vagy valami más, de csak úgy puszira nem adják a gyedet.

A másik, hogy ha van olyan ismerősöd, akinek van cége, próbáld vele megbeszélni, hogy jelentsen be magához. Mondjuk azt sem írtad, hogy megvan-e az előző 2 évből a 180 nap munkaviszonyod. Sok sikert!

2009. febr. 6. 20:05
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen, megvan a 180 napom. Ma szűnt meg a munkaviszonyom, és kb 5 hetes lehetek. De a GYED tényleg attól függ, hogy a szülés napján van e munkaviszonyom? Nem elég ha az előtte való évben megvolt a 180 nap? Csak az is baj, hogy a szülésig mi legyen. A passzív táppénz ok. És utána? Mert hiteleink vannak, amit ugye minden hónapban fizetni kell. Ne is beszélve a többi számláról:(
2009. febr. 6. 20:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem járj utána a dolognak. Mindenképp vetesd magad táppénzre, és a munkanélkülit is kérdezd meg, mi van ilyenkor. Egyébként a munkahelyeden aláírtad a papírokat? Mert ha nem, akkor nem is kellene. Ha csak szóban küldtek el, tudod: szó elszáll, írás megmarad.
2009. febr. 6. 20:50
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen, aláírták a papírokat, sajnos próbaidőn voltam még.
2009. febr. 6. 21:00
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

szia! írj privit és leirom a lehetőségeket, én is így voltam mint te és most már lassan 4 éve kapom a gyedet szakadatlanul, (két kislányunk van)

VAN MEGOLDÁS

ÍRJ ÉS VÁLASZOLOK

2009. febr. 6. 21:03
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudjatok, hogy belekérdezek, de nem lehetne, hogy ide írd ki? Szerintem biztos vannak páran, akik ugyanebben a helyzetben vannak.
2009. febr. 6. 21:06
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

hát igazából nem akarom de nagyon szívesen várom mindenki levelét ha kiváncsi a mi történetünkre igérem hogy válaszolni fogok és segítek ahol csak tudok

BOCSI HOGY IDE NEM IROM LE

2009. febr. 6. 21:14
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Hasonló a helyzetem, nekem novemberben szűnt meg, szintén próbaidő alatt a munkaviszonyom, akkor voltam 10 hetes pocis. Mivel én júniusra várom a babát, azt ajánlották, hogy passzív táppénz először (45nap), majd, ha lejár, akkor Munkaügyi Központnál jelentkezzek álláskeresői járadékra. Ez fél évig jár és úgy tudom biztosított időszaknak számít, tehát jogosult leszek mindenre, csak a születéskor le kell mondani. Ha úgy jön ki a lépés nálad, hogy később szülnél, mint ahogy lejár az álláskeresői járadék, akkor azt hiszem még 3 hónapig álláskeresői segélyt is kaphatsz. Persze azt jó lenne tudni miből számolják majd a gyedet stb.. a munkanélküliből, vagy abból, amit előtte dolgoztál.

(ha valaki másképp tudja, akkor sorry, de remélem nem vezettek engem sem félre)

2009. febr. 7. 07:45
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is hasonlóképpen csináltam. Aznap, mikor próbaidő alatt kirúgtak, du mentem a dokihoz, kiderült, h terhes vagyok. Egyből passzív táppénzre mentem, bár én csak 43 napra. Másnaptól (amikor lejárt a passzív tp) munkanélkülire. A baba születése utáni hónapban még munkanélkülit kaptam (nem egészen értettem, h miért, de a munkanélküliben így intézte a hölgy), majd azóta GYÁS-t. Ezután kapok majd GYED-et, végül GYES-t, mint bárki más, akinek állása van.

A lényeg, h ne szakadjon meg a biztosított jogviszonyod (v mi a szösz), tehát egyik nap még itt legyél, másik nap már ott, ne lógj egy-egy napokat sem a "levegőben"!

2009. febr. 7. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!