Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jövőre tényleg meg szűnik a...

Jövőre tényleg meg szűnik a családi pótlék? Tudtok erről valamit?

Figyelt kérdés
2009. febr. 6. 12:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

A Parlamenti bácsiktól kellene levonni és egyből jobb lenne...

Ha megszűnik a csp. utána megszűnik a gyes,a gyed, majd az anyasági is??? Meg hogy adózzunk??? Adózzon az aki 200-at meg 300-at kap vagy ennél többet.

felháborító!!!

2009. febr. 6. 18:15
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, nem szűnik meg a családi pótlék, "csak" a magasabb jövedelműek fognak némi változást érezni. Azaz felbruttósítják, de aki sokat keres, az fog csak úgy adózni belőle, hogy ettől kevesebb lesz a családi pótlék nettó összege. Már csak az érdekelne, hogy hol lesz a határ meghúzva. Mert mondjuk aki keres havi 200-300 ezret, arra azt mondom, hogy talán nem olyan nagy baj, ha egy gyerek után nem 12 ezret kap, csak 10-et. Eredetileg úgy tudom, azt tervezték, hogy a magasabb jövedelműektől el is veszik teljesen, csak nagy volt a felháborodás.

Az mondjuk durva lenne, ha elvennék teljesen, de remélem ezt csak rémhír. Azért jól tudjuk, hogy a magyar nép olyan, hogy szeret huhogni, bár azt is tudjuk, hogy nem mindig alaptalanul. De azért remélem, az tényleg nem igaz, hogy GYED se lesz. Azért vegyük már figyelembe, hogy vannak egyedülálló szülők is. Én is pl. 43 ezer forint a gyed-em, arra sem gondol senki, hogy ebből sem lehet megélni, rá vagyok szorulva felnőtt emberként a szüleim segítségére, mert bizony vannak emberek, akik nem teljesítik a kötelességüket. De mindenki tudja, hogy ilyen van, legalább erre tekintettel lehetnének, akik havi milliókból élnek. Arról nem is beszélve, hogy mások se keresnek olyanfényesen valószínűleg, nekem esélyem sincs hitelt felvenni és saját lakáshoz jutni, aki meg legalább annyit keres, hogy meg merte tenni, hogy felvesz hitelt (mert ugye honnan máshonnan jutna egy ember manapság saját lakáshoz), az is rá van szorulva az állam kegyeire.

2009. febr. 6. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!