V a n köztetek munkaügyis? Elég bonyolult dolgot kérdeznék?
Gyes ideje alatt ki lehet venni a bent maradt szabikat? akkor mennyit kapok?
Vagy ha visszamegyek 6 órában gyed mellett és úgy veszem ki a szabikat, akkor mennyi pénzt kapok?
Vagy meg lehet szakítani a gyedet, arra az időre amig kivenném a szabikat, utánna visszamennék gyed mellett dolgozni, azt lehet?
GYES ideje alatt most azért nem tudod kivenni a szabikat, mert csak 6 órában lehet gyes mellett dolgozni. Ez tehát kilőve.
Ha visszamész 6 órában dolgozni, akkor jár a gyes és kiveheted (ki kell venned) a szabikat, igen. Mármint honnan tudjuk, mennyi pénzt kapsz ekkor?
A gyedet is megszakithatod, igen (lemondod? az jó neked?) és kiveheted a szabikat és utána ismét megigényled.
Ezt a "visszamennék gyed mellett dolgozni" ezt nem értettem, gyed mellett NEM lehet dolgozni, gyes mellett is csak max. 6 órás állásban. De azt meg már kérdezted, hogy 6 órás mellett kapod-e a gyest, tehát itt gondolom nem ezt akartad kérdezni.
Szóval, ha a gyest meg akarod tartani, akor a lehetőségek:
- gyedet lemondod, ha az jár neked most (ez szerintem nem jó üzlet...) és kiveszed a szabikat, majd megigényled ismét a gyedet.
Ha már gyest kapsz:
- lemondod a gyest, visszamész dolgozni, kiveszed a szabikat, majd visszamész gyesre, ismét megigényled.
- lemondod a gyest, kiveszed a szabikat, majd visszamész dolgozni 6 órában.
- lemondod a gyest, visszamész dolgozni, kiveszed a szabikat, majd dolgozol tovább (ha ezt szeretnéd).
Lehetséges,hogy azt szeretted volna kérdezni,hogy ha a GYEd lejártát követően szeretnél visszamenni dolgozni akkor ha előbb kiveszed a szabidat akkor arra mennyi pénzt kapsz,ha 6 órában mennél vissza a régi 8 helyett???
Nekem azt mondták,hogy a GYED lejártát követően vegyem ki a felgyülemlett szabikat,amik ugye még a 8 órás munkaidőmben gyűltek össze ,aztán szerződésmódosítással vissza 6 órába és innnetől igényelni a GYES-t!
Vagy : a szerződésmódosítás 6 órára mindjárt a visszamenetelkor és akkor már a GYES -t is innen a legelejétől igénybe veheted
Nem egyértelműen válaszolnak még a szakértők sem sajnos.
10:09 -es vagyok:
A lényeget kihagytam:állítólag a 8 órában összegyűlt szabit ha a szerződésmódosítás megelőzi a szabadságok kivételét ,akkor a 6 órás bérrel számolják.
köszönöm a válaszokat.
Tényleg nem gyedet akartam irni, hanem gyest, elrontottam. gyed alatt végig itthon maradok.
Tehát ha jól értettem:
1. vagy gyes alatt veszem ki a felhalmozott szabadságokat, úgy hogy visszamegyek 6 órában dolgozni. Akkor ez idő alatt kapom a gyest, meg 6 órára visszaosztva a fizetésemet.
2. vagy egy időre szüneteltetem a gyest, ekkor kiveszem a szabikat (ekkor a rendes bérem kapom) majd újra igénylem a gyest és visszamegyek 6 órában dolgozni.
Úgye?
a gyes mindenképpen a gyermek 3 éves koráig jár.
köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!