Milyen biztosítást kellene kötnöm, amelyik fizet a császármetszésre?
Én még ilyenről az életben nem hallottam és hogy őszinte legyek, a logikáját se tudom követni, hogy ugyan mire fizetnének?
Hogy erre kerül a sor és nem a természetes szülésre?!
:O
én sem hallottam még erről, de tényleg van ilyen, találtam egy oldalt:
Elvileg egyetlen életbiztosítás sem fizet a császármetszésre, semmilyen terhességgel kapcsolatos dologra, hiszen azt te akartad és egy bizonyos ideig tartó állapot. Nyilván, a császármetszés nem választás kérdése.
Ha jól tudom talán az Uniqa-nak van egy Venus nevezetű biztosítási formája, csak hölgyeknek, és ott fizetnek a császármetszésre és többet fizet a nőgyógyászattal kapcsolatos betegségekre, műtétekre. De legalább a terhesség előtt 2 évvel meg kell kötnöd a biztosítást. (Ennyi az utolsó infóm róla, lehet, hogy azóta változott vagy már nincs is.)
Na, akkor konkrétum, nekem ilyen biztosításom van:
ING biztosító, Talizmán nevű terméke, kiegészítve "műtéti térítés"-el. Császármetszés esetén a várakozási idő 1 év.
3 éve kötöttem, tavaly szültem császárral, és 108.000 ft-ot kaptam. (A kiinduló összeg 100.000 ft volt)
Bekérik a zárójelentést (tiedet és a gyerekét is) meg egy űrlapot kellett kitölteni. Össz-vissz 5 nap alatt elintéződött, a számlámon volt a pénz (postázással együtt)!
Viszont valami WHO kódot kérnek, tehát gondolom megnézik az indokot is.
ÉN 16 órát vajúdtam, nem tágultam, magzatvíz az elején elfolyt, azért műtöttek.
Remélem kielégítő volt a válaszom :)
igen, nagyon köszönöm a kielégítő választ, tehát van ilyen fajta biztosítás is.
szép estét mindenkinek.
a 19.40-es válaszolótól szeretném megkérdezni, hogy mit jelent az hogy a várakozási idő 1 év?
illetve mennyit kell fizetni havonta? és akkor is lehet ilyet kötni, ha az első gyermek császáros volt (vagyis elég valószínű, hogy a 2. is az lesz)
Köszi szépen
és bocs az offért!
19:40-es vagyok.
A 1 év várakozási idő azt jelenti, hogy a szerződés megkötésétől számított 1 éven belüli műtétet nem fizeti. (az 1 év a császárra vonatkozik, de minden más műtét esetében ez 6 hónap)
Hogy mennyit kell fizetni? Hát, én erre a kiegészítésre kb. 1000 ft-ot fizetek havonta. (Az egész biztosítás 9000 ft)
Sajnos az utolsó kérdésre (2-ik gyerek/császár)nem tudom a választ, mindenképpen egy ING tanácsadót kellene megkérdezni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!