Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után hogyan sikerült...

Szülés után hogyan sikerült lefogyni és mennyi idő alatt?

Figyelt kérdés

70 kg voltam a terhesség elején,88 kg-val mentem szülni,76 kg voltam amikor haza jöttünk a kórházból és gyermekágy alatt sikerült 7 kilót felszednem. Ez nagyon elkeserít.A nőgyógyászom azt mondta ne aggódjak, szoptatás alatt lemennek a kilók,de nekem nem úgy tűnik. Terhesség alatt egyáltalán nem voltam kívánós, szülés után mint,aki megbolondult úgy kívántam mindent. Főleg a madártejet.

Azok válaszát várnám első sorban,akik hasonló cipőben járnak/jártak és sikerült lefogyni,köszönöm!

2011. jan. 25. 22:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%

Szia!

Első lányommal 96kg-val mentem szülni,85 jöttem haza,majd szoptatás alatt 92-lettem! Amikor abahagytam a szopit,fél év alatt fogytam 30kg. Persze koplaltam és minden nap eljártam futni!

A második lányomnál is szint ugy történt szinte,pedig olyan szépen elterveztem hogy nem igazán fogok hizni,terheség ill szoptatás alatt!

Most szültem 2hónapja a kisfiamat,102kg-val szültem 90-jöttem haza és még mindig annyi vagyok sajnos szoptatás alatt egy dkg se fogyok,pedig probálok 5 után nem enni,probáltam tornázni de amint valamibe belekezdek rögtön kevesebb a tejem! Szoval egyenlőre az a tervem hogy mekprobálok legalább nem hizni a szopi allatt!! Majd ha meg nem szopizik belelendülök megint!! Az biztos hogy nem jó ötlet de én rengeteg szüzteakapszulát ettem és nekem bejött!!

2011. jan. 25. 22:36
 2/12 anonim ***** válasza:
94%

Kb. 26 kg-ot híztam a terhesség alatt. Szoptatás alatt egy deka nem ment le rólam. :( Persze idővel szép lassan eltűnt a rengeteg víz, de még így is maradt szépen rajtam.

Aztán amikor 11 hónapos volt a kisfiam, elkaptunk egy hányós-hasmenős vírust, amivel 3 nap alatt leadtam 3 kg-ot, és itt megindult a lavina. Tulajdonképpen most, 16 hónappal a szülés után mondhatom azt, hogy kezdek úgy kinézni, mint terhesség előtt, bár itt-ott még szélesebb vagyok, és a mérleg is többet mutat 4-5 kilóval. De még az ujjaim, a lábam és a csuklóm is szélesebb, mint volt, sőt, a cipőméretem is egy számmal nagyobb lett.

Igazából nem fogyóztam, tornázni szoktam időnként (sajna a lustaság nagy úr), de jövő héttől megcsinálok egy kiskegyedes diétát, és a tornát is elkezdem, ha kimentünk a náthából. Nyárra szeretnék ismét topon lenni, most 50 kg vagyok (45-46-tal kezdtem a terhességet).

Azt szokták mondani egyébként, hogy 9 hónap kell a terhességhez, és 12 hónap kell ahhoz, hogy a szervezet regenerálódjon a megterhelő 9 hónap után. Nálam ez abszolút bejött.

2011. jan. 25. 22:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
70 kg voltam terhesség előtt, 85-tel szültem, 79-cel jöttem haza. Szoptattam, anyatejleadó voltam és kendőben hordozom a babámat a mai napig (9,5 kg), nem babakocsizunk. Ezeknek tulajdonítom, hogy szülés után 6 hónappal már csak 66 kiló voltam, pedig mindent megettem, amit megkívántam, közte jó sok édességet.
2011. jan. 25. 22:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

67-ról idultam, 79 lettem szülés után megint 67 voltam

Most 66-68 között változik, az álomcél a 60.

(170 centi vagyok)

A első terhességemet 63-ról kezdtem 11 éve, de azóta sem volta 63 kg :-((

2011. jan. 25. 23:02
 5/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Mivel nekem az a legfontosabb,hogy a babámnak elég tej legyen, így azt hiszem a szopi végéig várnom kell és mindent megtenni,hogy legalább ne hízzak.

A hordozókendő jó ötlet, bár úgy tudom használatát tanulni kell.

Én 3.emeleten lakom és naponta többször is megmászom,sétálni is sokat megyünk,de hiába. Minden esetre nekem nyugtató,hogy rajtam kívül vannak mások is, akik szintén ezzel a problémával küzdenek/küzdöttek és van eredménye hosszú távon. Köszönöm még egyszer!!!

2011. jan. 25. 23:06
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én sem fogytam szoptatás alatt egy dekát sem, sőt, én a kórházból annyival jöttem ki mint amennyivel teherbe estem, és szoptatás alatt repültek fel a kilók! Hát azóta is csak egy része ment le, pedig rég nem szopik a fiam. De azért igyekszem.
2011. jan. 25. 23:10
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
én sem tudtam hízni és nem tudom mi történt, de 1,5 évvel szülés után kezdtek hipp-hopp lemenni a kilók, pedig ugyanúgy ettem és mozogtam, mint addig. biztosan a hormonoknak van ebben is nagy szerepük
2011. jan. 25. 23:12
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Az első babámmal 75 kilósan lettem terhes, 94-el mentem szülni tiszta víz voltam tenném hozzá.

Amikor hazaértünk a kórházból, nem bírtam enni, fáradt voltam inkább aludtam mint ettem a tejem is nehezen indult be, így mikor otthon ráálltam a mérlegre alig hittem a szememnek 72 kiló voltam!

Aztán beállt a szoptatás és én is úgy voltam mint egy előző válaszoló próbáltam én 5-6 hós korában belekezdeni ésszerű diétába, sportba, de azonnal kevesebb lett a tejem.

Amúgy se szokott vmi húú de sok lenni, hiába fejtem stb. nem tartozok a sok tejű mamik közé.

Tehát szoptatás alatt szépen visszakúszott a mérleg nyelve 78-79 kilóig. (175 cm vagyok).

A fiam 1 évesen nem kérte többet a cicit, és akkor álltam neki fogyózni, sportolni (csak heti 2-3 szor 40-50 perc de már az is látszott, olvadtak lefelé a kilók).

4 hónap alatt ismét 69 kiló lettem, ekkor estem teherbe a második babámmal.

Vele szintén vagy 18 kilót híztam... de most mikor hazajöttünk a kórházból bizony csak a baba meg a méhlepény súlyával voltam kevesebb...(4,5 kilós volt a babám) tehát a mérlegre állva otthon megdöbbenve tapasztaltam hogy 83 kiló voltam még mindig...

Egy két hónap alatt lement 3-4 majd ez a szopi beállásával vissza is jött. Időközben kiderült hogy hypothyreosisom is lett a terhességek után.

Ismét elkezdtem a lányom olyan 4-5 hós korától sportolni odafigyelni az étkezésre de semmit se mozdult a mérleg nyelve, és a tejem is olyankor kevesebb lett.

Szerettem volna tovább szoptatni mint 1 év ezúttal így ennyit nem ért hogy most 10 kilóval több vagyok e még egy évig mondjuk.

Sajnos a lányom is 1 évesen abbahagyta a szopizást, így ismét nekiállhattam a diétának sportolásnak.

Ősz óta csinálom, és 10 kilóval vagyok kevesebb. Még mindig van 4 kiló rajtam de tudom az is lemegy.

Én egyetértek azzal hogy a szoptatás fontosabb minthogy nádszál vékony legyek. Van akinek megy a szoptatás melletti fogyás és sport van akinek meg nem válik be.

Az embernek figyelnie kell magát szerintem hogy mi válik be és úgy csinálni:)

Biztos neked is menni fog ha vége a szopinak!!

2011. jan. 26. 08:21
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én szülés után rögtön visszafogytam az eredeti súlyomra, de szoptatás alatt híztam 4 kg-t, mindig ehetnékem volt. Kisfiam 1 évesen abbahagyta a szopit, akkor elkezdtem, hogy nem vacsoráztam és a nasikat is csökkentettem. Így nagyon lassan, havi 1 kg-t sikerült fogynom, mostanra újra a régi súlyomnál vagyok. Tornára nem tudtam rászánni magam, nagyon lusta vagyok. Mérleg szerint annyi vagyok, amennyi voltam, de valahogy átrendeződtem, a hasam még mindig hatalmas, ezen csak a torna segít gondolom. Szóval ha csak annyit csinálsz, hogy nem vacsizol és nem nassolsz annyit, lassan de biztosan elkezdesz fogyni, és ez szerintem a szoptatásnak sem árt.
2011. jan. 26. 09:03
 10/12 anonim ***** válasza:
57%
ha nem fogytal a szoptats alatt sott meg hiztal akkor azt jelenti hogy ossze vissza eszel egesz nap. Ugyelj az etekezesekre, ket etkezes kozt ne nassolj es sportol ha mast nem akkor csinalj terhestornat mert az nem olyan megterhelo.
2011. jan. 26. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!