Havi Bruttó 90. 000 Ft bérnek mennyinek kellett volna lennie 2010-ben a tgyás és gyed összegének, ha nem veszem igénybe az adójóváírást?
Bár én 2008-ban szültem, nekem br. 90e a bérem, akkor kaptam 71-73 ezret tgyás-ként, gyed pedig 50-60 ezer között mozgott.
Nem tartom valószínűnek, hogy emeltek volna volnamit, úgyhogy szerintem most is illetve tavaly is ekörül mozogtak.
más jövedelmed nem volt, csak a havi fizetésed? Voltál táppénzen, ha igen mettől meddig? Mikor született a babád?
Ezek nélkül nem lehet pontos választ adni:)
2010. januárban szültem és 2009 dec. 15-től kivettem a 4 hetet. végig fix 90000 volt a bérem, nem voltam táppénzen.
egyáltalán hogy számolják? 90000-nek veszik a 70 %-át és abból vonják az szja-t és nyugdíjt? előre is köszi a válaszokat.
Nagyjából így számolják. Igazából az egész éves jövedelmedből (ha más bevétel nem volt, akkor ez 1080) veszik a 70%-át, és elosztják 365-el. Így kapják meg a tgyás és gyed bruttó naptári napi összegét.
Ha 90-et kerestél, akkor a gyed egy napi összege kb. 1470-re jön ki nettó a tgyásé meg kb 1670-re, vagyis 44-45 ezer között kell legyen a gyed és 50-52 között a tgyás.
Ha igényeltél adójóváírást, az még hozzá 12800 havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!