Szülés után a hüvelyszárasság meddig tart?
Valójában mi okozza? Van akinek idővel visszaállt a szülés előtti állapot?
Én 10 hónapja szültem, de csont száraz vagyok, hiába minden. Marad a síkosító:(
Szerintem nincs összefüggés a hüvelyszárazság, és a szoptatás között. Én még mindig szoptatok(6 hónapja), de már nem száraz a hüvelyem, kb.2-3 hete állt vissza.
Mosakodáskor ne használj szappant a hüvely környékén, válassz inkább szintetikus tusfürdőt vagy mosakodószereket!Almaecettel javíthatod a hüvely természetes kémhatását: egy keveset tegyél belőle a fürdővízbe!Mindenképpen tarts otthon gyógyszertárban kapható síkosítót, szükség lehet rá.Rendszeresen fogyasztott gyógynövényekkel gondoskodhatsz a megfelelő ösztrogénszintről, erre a legalkalmasabb a komló, a körömvirág és a zsálya.
De, ha továbbra is fennáll a szárazság, akkor menj dokihoz. Vannak kúpok, amivel gyorsan lehet kezelni a dolgot.
Utolsó!
Nagyon köszi!
Intim mosakodógélt használok (Laktacid), szerinted az szárít?
A gyógyszertárban is lehet síkosítót kapni? Vagy a régi bevált vazelinra gondolsz? Való igaz, hogy eddig csak a boltban kapható méregdrága csodaszerrel próbálkoztunk, ami nem is annyira csodaszer, de ez már más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!