Egy kiscsoportosnak önállóan kellene felvennie a téli cipőjét/csizmáját?
Kiscsoportos a fiam. Itt inkább az akarattal van baj. A hótaposót nem tudja fölvenni, azt tudom. Viszont a magasszárú bakancsot ami egy fél számmal nagyobb érdekes módon, ha sietünk, és mérges vagyok hogy haladjunk már, de közben a kisebb hisztis vagy akármi, akkor fura mód föltudja.
Viszont ha teljes nyugiba indulunk, senki nem hisztis, öltözünk ahogy a nagykönyvbe meg van írva, előadja hogy ő nem tudja, segíteni kell neki, és képes félórát a cipő felett ülni hogy nem megy!
Ez a mi esetünk. Szerintem is határeset. Abból kiindulva, hogy ősszel mindig dicsérték az ovónők, hogy milyen ügyes hogy a félcipőt egyedül veszi föl. Szóval ha ez föltünt nekik, akkor biztos igaz, hogy ha egy kiscsoportos nem veszi fel önállóan nem különlegyes eset. Egy téli cipő meg ennél sokkal nehezebb azért.
Szóval szerintem a kérdésedre a válaszom "nem kellene".
Van aki föltudja van aki nem.Ez még ebben a korban teljesen normális. Középsőre azért szerintem már illik. Ott nem látom hogy segítenének az ovónők. DE el tudom képzelni, hogy még ott is nehéz lehet egy télit fölhúzni pláne vastag zoknira.
Az én lányom februárban lesz 3 éves. A téli csizmát lassan, de fel tudja venni egyedül. a bakancsával nehezebben boldogul, de az fűzős, a csizma meg zipzáros.
Amúgy egyedül öltözik, vetkőzésnél még a pulcsiknál néha összeakad a keze, így azt néha meg sem próbálja.
A harisnyánál is náha akadnak gondok, de szerintem ez egy három évesnél elfogadható :-D
Az öt ujjas kesztyűre a legbüszkébb, mert az unokatesó 5 éves és még nem tudja önállóan felvenni a kesztyűjét, ő meg igen. (egész nap ült és gyakorolta, fel-le húzta magáról)
Amúgy nagyon önálló és akaratos. Nem mi erőltetjük, ő ragaszkodik hozzá.
Néha szerintem sokkal gyorsabbak lennénk, ha hagyná, hogy segítsünk, csak nem akarjuk letörni a lelkesedését :-D
4 éves, kiscsoportos kisfiam már többször is megmutatta, hogy TELJESEN fel tud öltözni egyedül! Csak nem mindig akarja ő is :)
De a hótaposó csizmát és a bakancsot szinte mindig egyedül veszi fel. Előbbi tépőzáras, utóbbi cipzáras.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!