Igényelhetek családi adókedvezményt? Ha igen, hogyan? Passzív gyeden vagyok jan.1-től.
Adójóváírást minden évben kell/lehet kérni. Ha jól tudom neked akkor az oep lesz a kifizetőd, így feléjük kell nyilatkoznod, hogy kéred.
Azt, hogy igényelhetsz-e családi kedvezményt csak attól függ, hogy az adójóváíráson felül marad-e még fizetendő szja-d. Durván br. 60eFt alatti jövedelem esetén vagy adójóváírás vagy családi -rész-kedvezmény van, a fölött minden esetben van olyan szja, amit vissza lehet igényelni családi kedvezményként.
Elméletileg az oep kiküldi/kiküldte a nyomtatványt, ha nem kaptál, az apeh honlapján mind az adójóváírásos, mind a családi kedvezményes nyomtatvány fent van.
Nem a kérdésedre válaszolok, hanem kérdezni szeretnék töled.
Nekem jan-8-ig volt szerzödésem és a munkahelyem szintén kifizetöhely. Te a január havi passziv gyeded kitöl kaptad? A munkahelyed volt továbbra is a folyositó? Kell valamit csinálni? Ez kicsit suta kérdés, csak érdekel,hogy volt e valami amit pl:kérvényt irni.
Köszönöm válaszodat elöre is.
Szia!
Nekem is ez lesz az első havi amit passzívként fogok kapni, így sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre. A TB-t felhívtam az adójóváírással kapcs.-ban, azt mondták, ha eddig kaptam, akkor nem kell újraigényelnem, csak akkor kell nyilatkoznom, ha mégsem kérném, illetve, hogy a családi adókedvezményt igénybe szeretném-e venni. Azt mondták, ezt a papírt elméletileg kiküldték mindenkinek postán. Hát nekem nem küldték, de mindegy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!