Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt még anyuka, aki...

Van itt még anyuka, aki -objektíven nézve- nem látja szépnek a gyerekét?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, mindeneim a lányaim, de sajnos durva vonású anyósomra ütöttek. Nagyon el tudok szomorodni ezen. Persze igyekszem túllépni ezen.(Nekem szabályos arcom van, finom vonásokkal és "rosszul esik", hogy ebből nem tudtam örökíteni semmit...) Mással is előfordult, hogy ilyen csúnya gondolatai támadtak?
2011. jan. 13. 15:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hát, majd az unokáidban biztosan benne lesznek a Te vonásaid is :)) Tényleg annyira nem lehet tudni hogyan keverednek a gének. Egyébként nagyon sokat változnak még felnőtt korukig, majd ha elkezdenek a női hormonok úgy istenigazából termelődni. Családunkban van erre példa, a kislány kb. 11 éves koráig tiszta apja volt, utána hirtelen beindult nála a serdülés és ma kiköpött anyja, az arca, az alakja, a mozgása, szinte hihetetlen. Amúgy nem is egy lány ismerek aki rút kiskacsából bizony gyönyörű hattyú lett :)

Nálunk viszont pont fordítva van, párom és én is nagyon szép kisgyerekek voltunk, felnőtt korunkra meg olyan bumfordiak lettünk hogy szörnyű, nem is értem. Van egy kisfiunk, tényleg átlagon felüli külsejű, de gyanítom ez majd csak a serdülésig tart. Hát ez van...

2011. jan. 13. 21:08
 12/15 anonim ***** válasza:
nálunkmeg mind a két fiam esetében azt hallgattuk,hogy hogyan tudtunk ilyen formás nagy kék szemu gyerekekt osszehozni.Az elsonél még nem tudtam rá válaszolni,a kicsi mikor megszuletett 10 év után ,azt válaszoltam,hogy eddig sporolta a férjem a lába kozott,hogy tokéletes legyen a ygerek.Egyébként szerintem mindenki tudja a lelke mélyén,hogy milyen a saját gyereke,ugy ahogy tudjuk saját magunkrol is,hogy milyen a kulsonk,melyik csoportot erosítjuk,csak nyíltan nem valljuk be,nem hozzzuk nyilvánosságra.
2011. jan. 13. 22:16
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a kövekező a helyzet:

Van egy elfogultan és elfogulatlanul csodaszép 4 éves kislányom. Nem tudom, honnan szedtük össze, mert én magam egyáltalán nem tartom szépnek, férjem is inkább átlagos, de a lányunk kimondottan szép. Én is úgy látom, és más is (ovis szülők) ájuldoznak, milyen gyönyörű kislány. :-)

És van egy 15 hónapos kicsi fiam, aki külsőre szöges ellentéte a lányunknak. A kislányunk barna hajú, szemű, kreol bőrű, a kisfiunk hófehér bőrű, kék szemű, tejfölszőke hajú.

Amikor megszületett, teljesen átlagoskának láttam, és egy halvány kis csalódást éretrem, mert a lányunkat már babakorában annyira szépnek láttam a hatalmas barna szemeivel, és a szabályos pofijával. A fiacskánk meg ha nem is csúnyácska, de olyan teljesen átlagos kisbaba volt.

Aztán, ahogy nagyfiúsodik, egyre karakteresebbek a vonásai. Most, hogy megtörtént az első hajvágás, most már jól látszik, milyen szép kis gömbölyű a kobakja, és az arcvonásai is "keményedtek", igazi kispasis arca lett, és egy jó kiállású, erős, csinos fiúcska lett belőle. Hozzá még igazi zsivány-huncut tekintet, göndör kacagás...zabálnivaló.

De a lényeget a végére tartogattam.

Van a kislányomnak egy nagyon jó ovis barátnője. Kedves, aranyos, de nagyon kis csúnyácska kislány. Szabálytalan nagyon az arca, lapos hátul a feje, mélyen ülő, karikásak a szemei, szegény nem egy szép kislány, de egyébként bájos, kedves.

A minap anyósom kedvességből kérdezte a lányomat, kinek van még ilyen szép hosszú haja a csoportban, mire ő mondta, hogy neki van a leghosszabb (ez tényleg így van). Következő kérdés: és ki a legszebb kislány a csoportban. Mire a lányom: "Anna, a barátnőm!" Annyira kedves volt, ahogy mondta! És én úgy örültem, hogy lám, nem a szépség a minden! Hiába csúnyácska kislány, a lányom nagyon szereti, és őt látja a legszebbnek! :-)

2011. jan. 13. 23:15
 14/15 anonim ***** válasza:
Mennyi idősek a lányaid? Kamaszkorig rengeteget változnak a gyerekek! Pozitív és negatív értelemben is. Még a picinek még bájos gyerekek is, az unokatestvéremék - 2 fiú - gyönyörű helyes gyerekek voltak, és kamaszkorukban megnyúlt az arcuk és "lóarcú" felnőttek lettek, objektíve egyáltalán nem jóképűek.
2011. jan. 16. 12:31
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Korábbi házasságomból származó nagylányom - 17 éves -egészen más típusú, mint én, teljesen az apjára ütött, sötét haj, sötét szem, kreol bőr (nem cigány, de sötétebb, olaszos típus). Nem szép számomra, szinte minden vonása az apjáé, és ez nem előnyös egy lánynak.. sajnos volt egy durva válás is, ahol az apukája teljesen leírta magát, és biztos benne van az érzéseimben ez is, hiába nem tehet róla.

Amúgy szinte minden hozzászóló leírta, milyen szép a gyereke, ez statisztikailag azért nem stimmelhet teljesen, tehát a szülői szem ideális esetben torzít.

2011. jan. 16. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!