Ha ügyvédet fogadnék, akkor lenne rá megoldás? Gyermektartás - Többi lent
Figyelt kérdés
Hat éve elváltam. A volt férjem 4 éve nem dolgozik. Több mint 300000Ft gyermektartásdíj hátralékot halmozott fel. Én évek óta rendőrségre, bíróságra, ügyészségre járok ez ügyben. Újra és újra jelentgetem. Legutóbbi tárgyaláson én írásban tettem meg a vallomásom (márciusban) mert nem tudtam megjelenni a tárgyaláson, ezért nem is tudtam, h mi lett az eredmény. Most december elején írtam a Bíróságnak levelet, hogy mi lett a vége, ítélet vagy valami? Hát külön kérésre kipostázták a végzést. Nekem mint felperes, nem kellett volna tudnom róla? Ráadásul a közel negyedmilliós (akkor) gyermektartás elmaradásáért egy havi (napi 6 órában) közmunkára ítélték, így én nem is kaptam pénzt. A gyerek már iskolás, nekem nevelnem, etetnem, öltöztetnem stb. kell, ehhez képest a gyerek apjának még én fizetek(amiben lakik ház, a gyerek nevén van, nekem kellett az Apeh-nak illetéket fizetni, stb. stb. stb.) Ha ügyvédet fogadnék, be lehetne hajtani ezt a pénzt valaha is? Én meg is kérdeztem levélben a bírónőt, hogy ha az állam nem tudja behajtani a gyermektartást az én részemre, akkor a perköltség, ami 9960Ft, azt hogyan teszi meg egy olyannal szemben, akinek semmilyen jövedelme nincs? Erre még nem jött válasz. Most hová forduljak panaszommal? Ha a Legfelsőbb Bírósághoz fordulok, megtámadható az ítélet? Válaszaitokat előre is köszönöm2011. jan. 13. 09:19
1/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy 6 évre visszamenőleg semmi képpen nem fizeti ki senki, 6 hónapra fizetik ki.
2/5 anonim válasza:
Be lehetne hajtani ha dolgozna,de ha nem fog akkor hiába mész ügyvédhez,nem kapod meg sajnos,mivel nem lesz miből levonni:(
3/5 anonim válasza:
Igaza van az előző hozzászólóknak, visszamenőlegesen tartásdíjat 6 hónapra lehet követelni. De egy marasztaló ítélet esetén is, ha nincs önkéntes teljesítés, akkor a végrehajtás marad, és ha nincs semmi az apa nevén, illetve nincs bejelentett munkaviszonya, akkor nem lehet miből végrehajtani.
4/5 anonim válasza:
Ilyen esetekben az állam előlegezi a tartást, aztán behajtja a volt férjeden.
Valóban van a végrehajtásnak elévülési ideje, ahogy írták, de a te esetedben ez nem áll, mivel évek óta próbálod behajtani, az igényérvényesítés, vagy annak megkísérlése alatt nyugszik az elévülés.
Mindenképp beszélj egy ügyvéddel, hogy milyen lépésed van még.
5/5 A kérdező kommentje:
Pl. ahogy közmunkával ledolgoztatták vele a tartáselmaradását, amiből én egy forintot nem kaptam, de az ÖNKORMÁNYZAT KAPOTT EGY INGYEN MUNKAERŐT! Teszem fel, ugyanígy járhatnának el, hogy ott dolgozik, s a keresetét nekem utalák át gyerektartás fejében. Ez miért nem megoldható? Az önkormányzatnak mi köze van ahhoz, hogy én jelentgetem a gyerekem apját mert nem fizet? Ráadásul ez 300km-re van tőlem. Még csak be sem tudok ugrani kiosztani őket, pedig legszívesebben ezt tenném.
2011. jan. 17. 21:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!