Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha ügyvédet fogadnék, akkor...

Ha ügyvédet fogadnék, akkor lenne rá megoldás? Gyermektartás - Többi lent

Figyelt kérdés
Hat éve elváltam. A volt férjem 4 éve nem dolgozik. Több mint 300000Ft gyermektartásdíj hátralékot halmozott fel. Én évek óta rendőrségre, bíróságra, ügyészségre járok ez ügyben. Újra és újra jelentgetem. Legutóbbi tárgyaláson én írásban tettem meg a vallomásom (márciusban) mert nem tudtam megjelenni a tárgyaláson, ezért nem is tudtam, h mi lett az eredmény. Most december elején írtam a Bíróságnak levelet, hogy mi lett a vége, ítélet vagy valami? Hát külön kérésre kipostázták a végzést. Nekem mint felperes, nem kellett volna tudnom róla? Ráadásul a közel negyedmilliós (akkor) gyermektartás elmaradásáért egy havi (napi 6 órában) közmunkára ítélték, így én nem is kaptam pénzt. A gyerek már iskolás, nekem nevelnem, etetnem, öltöztetnem stb. kell, ehhez képest a gyerek apjának még én fizetek(amiben lakik ház, a gyerek nevén van, nekem kellett az Apeh-nak illetéket fizetni, stb. stb. stb.) Ha ügyvédet fogadnék, be lehetne hajtani ezt a pénzt valaha is? Én meg is kérdeztem levélben a bírónőt, hogy ha az állam nem tudja behajtani a gyermektartást az én részemre, akkor a perköltség, ami 9960Ft, azt hogyan teszi meg egy olyannal szemben, akinek semmilyen jövedelme nincs? Erre még nem jött válasz. Most hová forduljak panaszommal? Ha a Legfelsőbb Bírósághoz fordulok, megtámadható az ítélet? Válaszaitokat előre is köszönöm
2011. jan. 13. 09:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy 6 évre visszamenőleg semmi képpen nem fizeti ki senki, 6 hónapra fizetik ki.
2011. jan. 17. 19:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Be lehetne hajtani ha dolgozna,de ha nem fog akkor hiába mész ügyvédhez,nem kapod meg sajnos,mivel nem lesz miből levonni:(
2011. jan. 17. 21:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Igaza van az előző hozzászólóknak, visszamenőlegesen tartásdíjat 6 hónapra lehet követelni. De egy marasztaló ítélet esetén is, ha nincs önkéntes teljesítés, akkor a végrehajtás marad, és ha nincs semmi az apa nevén, illetve nincs bejelentett munkaviszonya, akkor nem lehet miből végrehajtani.
2011. jan. 17. 21:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Ilyen esetekben az állam előlegezi a tartást, aztán behajtja a volt férjeden.

Valóban van a végrehajtásnak elévülési ideje, ahogy írták, de a te esetedben ez nem áll, mivel évek óta próbálod behajtani, az igényérvényesítés, vagy annak megkísérlése alatt nyugszik az elévülés.

Mindenképp beszélj egy ügyvéddel, hogy milyen lépésed van még.

2011. jan. 17. 21:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Pl. ahogy közmunkával ledolgoztatták vele a tartáselmaradását, amiből én egy forintot nem kaptam, de az ÖNKORMÁNYZAT KAPOTT EGY INGYEN MUNKAERŐT! Teszem fel, ugyanígy járhatnának el, hogy ott dolgozik, s a keresetét nekem utalák át gyerektartás fejében. Ez miért nem megoldható? Az önkormányzatnak mi köze van ahhoz, hogy én jelentgetem a gyerekem apját mert nem fizet? Ráadásul ez 300km-re van tőlem. Még csak be sem tudok ugrani kiosztani őket, pedig legszívesebben ezt tenném.
2011. jan. 17. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!